O jumatate poate fi completata de arome dulci de tahini, curmale si seminte de dovleac, iar cealalta parte poate fi savuroasa, in asociere cu avocado, ceapa rosie si coriandru. Este mai simplu sa coci cartoful dulce cu o seara inainte iar dimineata sa-l incalzesti si sa adaugi toppingurile. Iata doua modalitati de a pregati un cartof dulce:
Ai nevoie de un cartof dulce, aproximativ de marimea pumnului.
Topping cu avocado si ceapa:
un sfert de avocado, taiat felii subtiri
1 lingura cu ceapa rosie tocata marunt
1 lingura cu coriandru proaspat, tocat marunt
sare de mare grunjoasa
o felie de lime
Toast inedit pentru micul dejun, cu cartof dulce
Topping cu tahini si curmale:
2 linguri cu tahini
1 curmala fara sambure, tocata marunt
1 lingura cu seminte de dovleac decojite, sarate si prajite
1 lingurita cu seminte de susan prajite
sare de mare grunjoasa
Gofre cu cartof dulce, o reteta perfecta pentru brunch
Mod de preparare:
1. Pentru a coace cartoful dulce, preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Inteapa cartoful din loc in loc cu furculita, pune-l pe o tava intinsa si coace-l timp de 45 de minute sau pana devine moale. (Pentru a reincalzi un cartof dulce pune-l la cuptor la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 15 minute.)
2. Taie cartoful in jumatate, pe lungime.
Burger vegan cu cartof dulce, fasole neagra si guacamole
3. Pentru prima varianta, pune peste o jumatate de cartof dulce feliile de avocado, ceapa rosie tocata si coriandrul, apoi stoarce deasupra felia de lime. La final presara sarea de mare grunjoasa.
4. Pentru a doua varianta de topping, stropeste cu tahini, presara curmala taiata marunt, semintele de dovleac si cele de susan. Presara sare de mare grunjoasa dupa gust.
Foto: Instagram/@eatwithclarity