Falafel la cuptor cu 5 ingrediente

falafel la cuptor
1
De Ioana Marosan
18 ian. 2019

Falafel-ul este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate preparate ale bucatariei arabe iar aceasta reteta de falafel la cuptor cu 5 ingrediente este foarte simpla si foarte gustoasa.

O poti pregati acasa cu un minim efort si o poti savura alaturi de legume radacinoase crude sau o salata de rosii, castraveti, ceapa, patrunjel si grau bulgur.

Falafelul poate fi umplutura ideala pentru un sendvis cu paine integral, un sos usor de iaurt si tahini si cateva frunze de salata si legume crude.

Daca ai mancat pana acum falafel, aceasta reteta o sa-ti placa foarte mult, daca nu ai incercat falafel pana acum, este momentul sa o faci.

Chiftelute de linte cu cimbru si rozmarin – cum sa le prepari la cuptor

Ingrediente pentru falafel la cuptor cu 5 ingrediente:

-240 gr de linte fiarta;

-1 legatura mare de coriandru, frunze si tulpini (se poate inlocui cu patrunjel, daca nu gasesti sau nu-ti place gustul de coriandru);

-1/2 ardei iute jalapeno (daca iti place sa mananci iute poti sa lasi semintele si nervura);

-1 1/2 linguri de ulei de masline;

-1-2 catei de usturoi;

-1 lingurita de zeama de lamaie;

-1 lingurita de sare;

-1-2 linguri de faina alba (poti sa o inlocuiesti cu faina fara gluten, daca ai intoleranta la gluten).

Cel mai bun burger de linte

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 350 de grade Celsius. Se pun toate ingredientele, cu exceptia fainei, intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand se obtine un amestec omogen. Amestecul obtinut ar trebui sa fie de consistenta unor firimituri mari care pot fi unite atunci cand le apesi cu degetele.

Se incorporeaza faina, cate o lingura, pana cand amestecul este suficient de uscat pentru a putea fi manevrat cu mana. Se modeleaza 9 chiftelute si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor timp de 18 minute. Pot fi folosite in salate, senvisuri.

Pot fi depozitate la frigider timp de cateva zile sau le poti pastra la congelator daca intentionezi sa le consumi mai tarziu.

Cum sa gatesti corect somonul la cuptor? Tine cont de aceste sfaturi!

Foto: Shutterstock.com