Frappe racoritor fara cafea: Acelasi gust delicios, cu ingrediente vindecatoare

1
De Irina Constantin
13 iun. 2021

A venit vara si esti tentata sa bei frappe-uri decadente, cu multa ciocolata si frisca?

Noi nu iti spunem sa nu o faci. Un frappe clasic, atunci cand ai pofta, poate fi cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine. Totusi, daca vrei sa bei mai putina cafea si sa consumi mai putin zahar, avem pentru tine o reteta de frappe fara cafea care te va cuceri de la prima gustare.

Este vorba despre un frappe pe baza de cacao intensa, lapte vegetal cu o textura catifelata, plus alte cateva ingrediente care nu numai ca ofera un gust delicios, ci iti aduc si nenumarate beneficii pentru sanatate si echilibru hormonal!

Sandvis proteic cu salata de naut si ou, pentru o gustare rapida si sanatoasa

Reteta de frappe fara cafea, cu ingrediente vindecatoare

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 300 ml lapte vegetal
  • o lingura pudra de cicoare (optional)
  • 2 lingurite de cacao organica
  • 1/2 lingurita pudra de maca
  • 1/2 lingurita pudra de ashwagandha
  • 1/2 lingurita pudra de scortisoara
  • 1/2 lingurita ulei de cocos
  • 2 lingurite de sirop de agave sau miere
  • cateva cuburi de gheata
Mod de preparare pentru frappe fara cafea:

Pentru a obtine un frappe cremos si fin, alege un lapte vegetal tip barista, care se poate spuma. Poti alege lapte de cocos, de migdale, de soia sau de ovaz, in functie de preferintele tale. Inainte sa prepari frappe-ul, tine laptele la frigider.

Pune laptele in vasul blenderului, alaturi de cicoare, maca, ashwagandha si scortisoara. Adauga si o lingurita din siropul de agave, apoi mixeaza la viteza mare, pana cand obtii un amestec omogen, iar laptele capata o consistenta cremoasa si spumoasa.

Separat, amesteca cele doua lingurite de cacao cu lingurita ramasa de sirop de agave si uleiul de cocos topit. Amesteca bine, pana cand obtii un sos omogen. Toarna-l la baza paharului, apoi completeaza cu laptele aromat dat prin blender. Adauga si cuburile de gheata, apoi amesteca totul cu un pai de metal sau cu o lingurita. Daca vrei, poti presara putina scortisoara sau cacao deasupra.

Foto: Unsplash.com.