Aceasta reteta de frigarui cu creveti si carnati este plina de arome si foarte usor de pregatit acasa.
Este metoda cea mai buna pentru a obtine o cina delicioasa atunci cand esti ocupata, dar si o reteta suficient de sofisticata pentru urmatoarea ta petrecere.
Ingrediente pentru frigarui cu creveti si carnati:
-350 gr carnati de buna calitate;
-12 creveti mari, cu coada, curatati si eviscerati;
Placinta de paste rigatoni umplute
-2 linguri de ulei de masline;
-2 linguri de amestec de condimente pentru barbecue.
Mod de preparare:
Se preincalzeste grill-ul la 175 de grade Celsius. Trebuie sa te asiguri ca grill-ul este curat. Carnatii se taie in felii de aproximativ 2 cm grosime, cam la aceeasi grosime cu crevetii.
Crevetii se sterg bine cu prosoape de hartie, apoi se pun intr-un castron. Se adauga feliile de carnat, uleiul de masline si condimentele pentru barbecue. Se amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa se combine. Se iau feliile de carnat si se pun cate una in curbura pe care o face fiecare crevete, apoi se infig in tepusele pentru frigarui.
Se pun pe grill timp de 3 minute, apoi se intorc pe cealalta parte si se gatesc pana cand crevetii devin opaci si sunt bine patrunsi.
Se servesc imediat, impreuna cu o salata usoara.
Nu uita: daca folosesti tepuse de lemn, inmoaie-le in apa cel putin 30 de minute inainte de a le folosi, pentru a preveni posibilitatea sa ia foc.
Foto: Shutterstock.com