„Friptura” din conopida, trendul delicios pentru un pranz vegan pe cinste

1
De Irina Constantin
13 sept. 2021

Chiar daca „friptura din conopida” suna ciudat, ofera-i o sansa. Vei fi surprinsa in cel mai placut mod!

Un nou trend vegan transforma conopida, o crucifera extrem de sanatoasa, in cel mai delicios pranz. Este vorba despre asa-numita friptura din conopida, preparata la cuptor, cu mirodenii combinate perfect.

Daca vrei si tu sa iti impresionezi prietenii (vegani sau non-vegani) sau sa te surprinzi pe tine insati, incearca reteta de mai jos. Este foarte usoara si va deveni una dintre preferatele tale in acest sezon!

Cea mai buna reteta de friptura din conopida

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru marinada:
  • o conopida medie, spalata si uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 lingura sirop de artar
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • Sare si piper, dupa gust
Pentru crusta:
  • 60 g faina de naut
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • 1 lingurita paprika
  • Sare si piper, dupa gust
Cum se prepara friptura din conopida:

Pentru inceput, prepara marinada. Amesteca toate ingredientele intr-un borcan, inchide bine capacul si agita recipientul pana cand toate elementele se intrepatrund.

Apoi, prepara crusta. Amesteca toate ingredientele intr-un bol, cu ajutorul unui tel, apoi pune compozitia obtinuta pe o farfurie intinsa.

Un efect major al consumului de varza kale, conform unui nutritionist

Taie conopida in doua sau trei felii grosute, ca de friptura. Fierbe feliile intr-o oala cu apa si sare, timp de 3-4 minute sau pana cand se inmoaie putin. Scoate-le din oala si lasa-le la scurs intr-o sita sau pe un servetel de hartie.

Pune hartie de copt pe o tava si preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune feliile de conopida pe hartie, apoi imbraca-le in marinada cu ajutorul unei pensule. Inveleste bine conopida in sos, pe ambele parti. Apoi, trece feliile prin crusta, acoperindu-le in totalitate.

Inainte de a baga tava la cuptor, pune putin ulei de masline peste „fripturi” sau foloseste un ulei sub forma de spray. Lasa conopida la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand crusta devine aurie.

Serveste friptura din conopida simpla sau alaturi de o salata din frunze verzi si un piure fin din cartofi.

Foto: Instagram/@union_kb