Fursecuri cu cardamom in forma de semiluna, cel mai delicat desert de sarbatori

1
De Irina Constantin
19 dec. 2021

Daca esti in cautarea celui mai delicat si mai dragut desert de sarbatoare, tocmai l-ai gasit!

Exista deserturi decadente, pline de ciocolata, caramel, sosuri si frisca, apoi exista deserturi atat de delicate si de fine incat parca nici nu iti vine sa le mananci, ci doar sa le admiri. Este vorba si despre aceste fursecuri cu cardamom, pudrate cu zahar fin si cu gusturi subtile de condimente de iarna.

Daca deja esti curioasa, iti mai spunem si ca reteta este extrem de simpla!

Reteta de fursecuri cu cardamom in forma de semiluna

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 cani si jumatate faina alba
  • o cana si jumatate zahar pudra
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 220 g unt
  • un praf de sare
  • o cana de nuci pecan
  • o esenta de vanilie
Mod de preparare pentru fursecuri cu cardamom:

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un bol incapator, bate untul cu mixerul, pana cand capata o textura aerata. Separat, amesteca nucile pecan cu jumatate din cantitatea de zahar pudra intr-un blender, pana obtii o textura fina. Adauga acest mix in untul aerat si amesteca din nou cu mixerul.

Amesteca toate ingredientele uscate in alt bol: faina, restul de zahar pudra (pastreaza jumatate de cana pentru mai tarziu), cardamomul, scortisoara si praful de sare. Apoi, toarna-le in bolul principal si incorporeaza-le usor. Se va forma un aluat moale, dar pe care il vei putea pune pe suprafata de lucru si modela sub forma de sfera.

Imparte sfera de aluat in jumatati, apoi in sferturi. Imparte sferturile in bucati egale si formeaza mici cilindri. Curbeaza-i usor, pentru a forma semiluni. Pune semilunile in tava, lasand putin spatiu intre ele.

Pune tava la cuptor timp de 15 minute sau pana cand fursecurile sunt usor rumenite. Cat sunt inca usor caldute, tavaleste-le prin zaharul pudra ramas, apoi lasa-le sa se raceasca total pe un platou. Serveste-le imediat sau pastreaza-le intr-o caserola inchisa ermetic pana in momentul in care le vei consuma.

Foto: Instagram/@thisbrownmom