Fursecuri cu ciocolata, ardei iute si ghimbir

fursecuri cu ciocolata
1
De Ioana Marosan
8 nov. 2018

Pentru un desert dulce si picant trebuie neaparat sa incerci aceste cookies cu ciocolata, ardei iute si ghimbir. Combinatia dintre ciocolata si ardeiul iute este inedita.

Savoarea ciocolatei amarui se combina perfect cu aroma ghimbirului si cu caldura ardeiului iute, dand nastere unei preparat savuros, care te va incalzi in lungile seri de iarna, impreuna cu o cana de ceai bun.

Ingrediente pentru cookies cu ciocolata, ardei iute si ghimbir:

300 de grame de ciocolata amaruie (55% cacao);

45 de grame unt nesarat;

1 lingura cu varf de ghimbir razuit;

1 lingurita scortisoara macinata;

65 de grame de faina;

1/2 lingurita de praf de copt;

2 oua organice;

100 de grame de zahar;

1/4 lingurita de sare de mare fina;

2 lingurite de ardei iute, taiat marunt.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toaca 1/3 din cantitatea de ciocolata si se lasa deoparte. Intr-o oala se pun la topit restul de ciocolata, untul, ghimbirul si scortisoara, amestecand ocazional.

Dupa ce amestecul s-a omogenizat, se ia de pe foc si se lasa la racit timp de 2 minute. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si se lasa deoparte.

Intr-un caston mare se amesteca cu mixerul ouale, zaharul si sarea timp de 2 minute, pana se obtine un amestec usor si pufos. Se adauga ciocolata topita si se amesteca pentru a se omogeniza.

Cu o lingura de lemn se incorporeaza treptat faina si bucatile de ciocolata ramasa. Apoi se adauga ardeiul iute. Se ia cate o lingura plina cu aluat si se pune pe foaia de copt, lasand putin spatiu intre fiecare prajitura.

Prajiturile nu trebuie aplatizate. Se dau la cuptor si se coc timp de 11-12 minute sau pana cand prajiturile devin putin crocante la exterior iar la mijloc sunt inca putin moi.

Tava se scoate de la cuptor si se lasa la racit timp de 10-15 minute, inainte de a transfera prajiturile pe un gratar, pentru a se raci complet. Retine ca ciocolata va avea nevoie de putin mai mult timp ca sa se intareasca.

Foto: Shutterstock.com