Nu este nevoie sa cumperi dulciuri din comert fara gluten, dar care de multe ori au o cantitate exagerata de zahar rafinat, ci sa incerci retete simple, pe care le poti prepara acasa. Aceasta reteta de gogosi cu ciocolata se face foarte usor si va fi gustul oricarui iubitor de ciocolata.
In plus, te asiguri ca nu contine gluten si nici zahar rafinat. In aceasta reteta se inlocuieste faina obisnuita cu cea de cocos, iar zaharul rafinat cu extractul de stevia, care nu are deloc calorii.
Astfel ca poti sa faci donuts cu ciocolata care sunt mai sanatoase, dar fara sa sacrifici gustul.
Ingrediente pentru gogosile cu ciocolata:
4 oua la temperatura camerei
65 de grame de iaurt de cocos natural
60 de mililitri de lapte de cocos din cutie metalica
2 lingurite cu extract de stevia
8 linguri cu faina de cocos
8 linguri cu pudra de cacao (de preferat raw, neprocesata)
1 lingurita cu praf de copt
1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
Pentru glazura de ciocolata: 45 de grame de ciocolata neagra fara zahar plus o lingura cu ulei de cocos presat la rece
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius si se pregateste o tava pentru gogosi.
Toate ingredientele se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen.
Se toarna din aluat in formele pentru gogosi si se lasa la cuptor 15 minute. Inainte se a le scoate din forme se lasa la racit 5 minute.
Se orneaza cu ciocolata neagra fara zahar, topita la bain marie impreuna cu uleiul de cocos.
Foto: Shutterstock.com