E vara, e foarte cald si cu ultimele puteri reusesti sa ajungi acasa. Unde te poate astepta o inghetata de capsune cu mascarpone si lime.
Asta daca te hotarasti sa faci reteta de mai jos. Este usoara, este delicioasa si te va ajuta sa scapi de senzatia sufocanta de caldura care te-a urmarit toata ziua.
Ingrediente pentru inghetata de capsuni cu mascarpone si lime:
-350 gr capsune, taiate in jumatati;
-100 gr zahar granulat;
-1 lingura de otet balsamic;
-coaja si sucul de la 1 lime;
-100 ml smantana;
-250 gr mascarpone;
-1 lingura vodca (poate fi omisa).
Pentru zaharul cu lime:
-coaja de la 1 lime;
-3 linguri de zahar granulat.
Mod de preparare:
Capsunele se taie in jumatati si se pun intr-un castron mare. Se adauga zaharul, otetul balsamic, coaja si zeama de lime. Se amesteca usor cu o lingura si se lasa la macerat timp de 15 minute, pana cand capsunele incep sa-si lase sucul.
Folosind un blender de mana se paseaza capsunele pana ajung la consistenta unui piure, apoi se adauga smantana si branza mascarpone si se amesteca din nou, pana cand se obtine un amestec omogen. Se acopera castronul si se da la frigider sa se raceasca, timp de 1-2 ore. Daca vrei, poti sa adaugi si o lingura de vodca.
Dupa ce s-a racit, se scoate de la frigider, se pune intr-o masina de inghetata si se mixeaza conform instructiunilor producatorului. Se poate servi imediat sau se poate transfera intr-un recipient etans la congelator. Se netezeste partea de deasupra cu ajutorul unei spatule, se acopera cu capacul si se congeleaza timp de 2-4 ore.
Coaja de lamaie se razuieste intr-un castron mic. Se adauga zaharul si se amesteca pana cand acesta devine sticlos. Se presara deasupra unei cupe de inghetata si se serveste.
Foto: Shutterstock.com