Daca vrei sa te racoresti dupa o zi torida de vara si sa mananci un desert dulce si iute, iti propun sa incerci inghetata pe bat cu mango, chilli si ghimbir.
Oricat de mult ne-ar placea inghetata din comert, e plina de zahar si alte chimicale, asa ca ne simtim vinovate dupa ce o mancam – mai ales ca nu ne putem opri. Insa exista si alte moduri delicioase de a ne racori pe timp de vara, asa ca eu mi-am propus sa te rasfat cu o inghetata deosebita, care se face usor acasa – ai nevoie doar de cateva ingrediente pentru a obtine cel mai aromat desert, care pe deasupra este si sanatos.
O sa te surprinda placut combinatia dintre dulceata mango-ului, iuteala fulgilor de ardei iute si aroma revigoranta de ghimbir. Iar daca adaugi si un praf de turmeric, vei aduce aceasta reteta la un alt nivel, atat olfactiv, cat si vizual. In plus, turmericul e recunoscut pentru beneficiile sale antiinflamatorii, deci nu ai nimic de pierdut!
Cel mai simplu tort cu ciocolata si zmeura
Ingrediente pentru inghetata pe bat cu mango, chilli si ghimbir:
-300 gr de pulpa de mango (aproximativ 2 fructe de mango mai mici);
-o bucata de ghimbir cam cat o jumatate din degetul mare, curatata si razuita;
– zeama de la 1-2 lamai (in functie de gusturi);
– ¼ – ½ lingurita de piper cayenne sau fulgi de ardei iute.
Mod de preparare:
Ghimbirul curatat si pulpa de mango se pun intr-un mixer de bucatarie, impreuna cu sucul de 1 lamaie. Se mixeaza pana cand se obtine un amestec matasos si omogen.
Reteta vegana: Gogosi pline cu ciocolata
Se gusta si se mai poate adauga zeama de lamai si fulgi de ardei iute sau pudra de piper cayenne. Se amesteca din nou, apoi se toarna in forme de inghetata pe bat si se da la congelator pentru cel putin 4 ore.
Foto: Shutterstock.com