Este plina de fructe proaspete, aflate in sezon, si are foarte multe vitamine si minerale care sa te ajute sa suporti mai usor caldura de afara. Este metoda perfecta pentru a te racori si, odata ce o vei face acasa, nu vei mai cumpara niciodata inghetata pe bat din magazin.
Inghetata de capsune cu mascarpone si lime
Ingrediente pentru inghetata pe bat cu pepene si zmeura:
-360 gr cuburi de pepene rosu, fara seminte;
-60 gr de zmeura;
-2 lingurite de miere sau 2 linguri de zahar;
-sucul de la o limeta;
-1 lingurita de sirop de porumb (optional).
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele in vasul unui robot de bucatarie sau mixer de mana. Se paseaza pana cand se obtine un amestec catifelat.
Amestecul obtinut se trece printr-o strecuratoare fina, indepartand partile solide ramase in urma mixarii.
Inghetata pe bat cu mango, chilli si ghimbir
Se iau formele de inghetata pe bat, se toarna in fiecare dintre ele amestecul rezultat, se pun betele de inghetata si se dau la congelator, timp de 6-7 ore, pana cand se intaresc suficient.
Se scot de la congelator si se trec pe sub un jet de apa calduta pentru ca inghetata sa se desprinda usor din forme si sunt gata pentru servire.
Foto: Shutterstock.com