Untul de arahide natural, fara grasimi hidrogenate si zahar, este un produs sanatos, hranitor si o sursa excelenta de proteine. El se combina de minune cu orezul expandat sau orice alta cereala expandata, obtinand astfel batoane sau bomboane cu textura cremoasa si crocanta.
Ca desertul sa fie si mai bun, poti sa faci deasupra o glazura de ciocolata, folosind uleiul de cocos si siropul de orez brun.
Ingrediente pentru batoane crocante cu unt de arahide si ciocolata:
270 de grame de unt de arahide natural
3 linguri cu ulei de cocos extravirgin, topit la abur
2 linguri cu sirop de orez brun
50 de grame de orez expandat
Pentru glazura de ciocolata:
4 linguri cu ulei de cocos topit
3 linguri cu sirop de orez brun
25 de grame de pudra de cacao
Putina sare de mare
Mod de preparare
Untul de arahide se amesteca cu uleiul de cocos si siropul de orez.
Se adauga apoi orezul expandat si se amesteca toate ingredientele.
Se toarna compozitia intr-o tava patrata tapetata cu hartie de copt, se preseaza bine si se pune apoi la congelator 10 minute.
Intre timp se prepara glazura de ciocolata pe care o vei turna peste batoane.
Topeste la abur uleiul de cocos care se amesteca cu siropul de orez brun si putina sare. Se adauga cacaua, continuand sa amesteci bine.
Se scoate tava de la congelator, se toarna glazura de ciocolata peste batoane si se introduce din nou la congelator timp de 20-30 de minute.
Se taie batoanele si se pot pstra la frigider timp de 5-7 zile.
Foto: Shutterstock.com