Indiferent de marcile cumparate, am observat ca majoritatea contin o cantitate foarte mica din ingredientul principal, in general sub 10%. Adica vei cumpara un lapte de migdale care este destul de apos si care mai contine adesea orez sau alte ingrediente care sa-i dea dulceata si gust.
De asemenea, cele mai multe marci de lapte vegetal curat si fara aditivi nu sunt deloc ieftine.
De aceea, cred ca cea mai buna solutie ar fi sa cumperi nucile caju sau migdalele in cantitate mai mare, sa le hidratezi cateva ore in apa si apoi sa le mixezi pana cand obtii un lapte hranitor si foarte concentrat.
Avantajul laptelui din nuci caju facut in casa este acela ca nu mai trebuie sa strecori pulpa, deoarece ea se mixeaza foarte bine cu apa, spre deosebire de lapte de migdale preparat in casa, pe care este necesar sa-l strecori la final.
Ingrediente pentru lapte din nuci caju facut in casa:
2 cani cu nuci caju hidratate 3-4 ore in apa
3-4 cani cu apa, in functie de gusturile tale
1 pastaie de vanilie
2 curmale, daca il preferi putin dulce
Mod de preparare:
Nucile caju se pun in blender, se acopera cu apa si se mixeaza pana cand se formeaza o pasta.
Se adauga apoi restul de apa, semintele de la pastaia de vanilie si curmalele, amestecand bine pana cand se omogenizeaza toate ingredientele.
Foto: Shutterstock.com