Uneori, iti dai seama ca ai manca ceva mai usor si mai proaspat, iar painea traditionala nu intra in aceasta categorie. Totusi, daca nu iti place sa folosesti legume pe post de paine, in combinatie cu hummus sau diferite pateuri, aceasta lipie din broccoli este gata sa te salveze!
Este vorba despre un fel de flatbread sarac in carbohidrati, cu o textura asemanatoare lipiei, ce poate fi folosita cu succes in diferite sandwich-uri sau wrapuri de vara. Iata cum poti prepara si tu lipie din broccoli, in doar 30 de minute!
Cea mai simpla reteta de lipie din broccoli
Ingrediente necesare pentru o tava de cuptor:
- un buchet mare de broccoli proaspat
- 3 oua medii
- 100 g faina de naut
- 3-4 linguri faina de ovaz
- O lingura de rozmarin
- O lingura de oregano
- O lingurita de cimbru
- Sare si piper, dupa gust
Cum se pregateste lipia din broccoli:
Spala buchetul de broccoli, lasa-l la uscat, apoi taie-l sub forma de florete. Foloseste si partea cotoroasa a legumei, pe care o vei taia in bucati mai mici. Pune tot broccoli-ul intr-un robot de bucatarie si mixeaza pana cand obtii o compozitie fina, asemanatoare orezului din conopida.
Cel mai bun tort fara zahar rafinat, cu crema de vanilie si lamaie – racoritor, perfect pentru vara
Intr-un castron incapator, pune faina de naut si faina de ovaz, alaturi de ierburi si condimente. Daca vrei sa obtii o lipie picanta, poti adauga si jumatate de lingurita de fulgi de chili. Amesteca totul, apoi adauga broccoli si amesteca din nou. Cand ai o compozitie omogena, sparge ouale direct in mijlocul castronului, apoi bate-le cu o furculita, incorporand si restul mixului de faina si broccoli.
Acopera tava cuptorului cu o hartie de copt, apoi intinde compozitia uniform, pastrand aceeasi grosime peste tot, inclusiv pe margini. Pune tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius si lasa lipia la copt timp de jumatate de ora.
Cand este gata, las-o la racit, apoi tai-o in forma dorita si dezlipeste-o usor de hartia de copt. Poti folosi aceasta lipie din broccoli pe post de felie de paine sau pe post de wrap, alaturi de legume proaspete, hummus si salata.
Foto: Instagram/@vwdr