Este o reinterpretare a retetei de carrotcake, este foarte simplu de facut, nu are faina si nici nu contine foarte multe calorii.
Ingrediente pentru macarons cu morcovi:
200 de grame de fulgi de cocos, uscati si neindulciti;
1 1/2 lingurite de scortisoara macinata;
1 lingurita de pudra de ghimbir;
1/2 lingurita de nucsoara;
50 de grame de nuca, maruntita;
1 morcov mare, razuit.
75 de grame de zahar brun;
4 albusuri de ou;
Un praf de sare.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Intr-un catron se pun fulgii de cocos, scortisoara, pudra de ghimbir si nucsoara si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se adauga nucile maruntite, morcovul razuit, albusurile de ou si un praf de sare si se amesteca bine astfel ca toate ingredientele sa fie incorporate.
Se ia o tava de copt, se tapeteaza cu hartie de copt si se pun 18-20 de mingi de aluat, lasand cate 1 cm distanta intre fiecare. Se aplatizeaza usor, astfel incat sa capete o forma rotunda.
Tava se introduce la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand prajiturile devin aurii si se intaresc la exterior. Se scot de la cuptor si se lasa la racit, inainte de a fi servite.
Foto: Shutterstock.com