Stii acele shake-uri inghetate, super delicioase, dar pline de calorii, lactoza si zahar? Ei, bine, avem o varianta alternativa, sanatoasa, plina de vitamine si la fel de gustoasa. Poate chiar mai buna!
Mango Lassi este un desert indian clasic, bazat pe o combinatie de iaurt cu mango copt si dulce, care functioneaza de minune vara. Cu toate acestea, majoritatea lassi-urilor gasite in comert contin iaurt gras si zahar procesat. In continuare iti vom arata cum sa prepari un lassi cremos si minunat, doar cu ingrediente naturale!
Reteta de Mango Lassi vegan si racoritor, perfect pentru o zi de vara
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 165 g mango
- 120 ml lapte de cocos
- 35 g iaurt vegan de de cocos sau de soia
- 7 ml suc de lime
- O lingurita de miere
- O lingurita de fulgi de cocos (pentru servire)
- Cateva cubulete de mango proaspat (pentru servire)
Cum se prepara Mango Lassi?
Cel mai important lucru, cand vine vorba despre mango lassi, este alegerea unor fructe de mango coapte si dulci. Gustul acestora va face toata diferenta! Daca nu gasesti mango proaspat, poti folosi si mango congelat, deja taiat sub forma de cuburi.
Salata nemteasca de castraveti, varianta vegana si super sanatoasa
Daca, totusi, ai gasit mango proaspat, spala-l, apoi indeparteaza-i coaja si taie-l in cubulete. Tine-l in frigider timp de 30 de minute sau in congelator timp de 10 minute.
Apoi, pune-l in vasul unui blender, alaturi de 120 de mililitri de lapte de cocos. Poti folosi lapte la cutie sau la conserva, cel din urma avand un procent mai mare de grasime. Prin urmare, vei obtine un lassi mai cremos si mai caloric.
Alaturi de mango si de lapte, pune in blender si sucul de lime, lingurita de miere si iaurtul vegan. Poti folosi orice iaurt simplu, fie ca este facut din soia, cocos sau migdale. Amesteca toate ingredientele in blender, pana obtii o consistenta cremoasa si omogena.
Toarna mango lassi intr-un pahar, apoi presara deasupra fulgii de cocos si cubuletele de mango proaspat. Il poti manca imediat, cu ajutorul unei lingurite, sau il poti bea cu paiul, daca preferi o consistenta mai lichida.
Foto: Instagram/@le_karachi