Adoram slow cooker-ul din mai multe motive, dar principalele trei sunt urmatoarele:
1. Munceste singur. Practic, tot ce trebuie sa faci este sa-i dai drumul si sa-l lasi in pace sa-si faca treaba. Poti sa pui merele la cop dimineata, apoi iti faci treaba prin casa, iar la pranz te bucuri de un desert delicios fara sa fi miscat un deget.
2. Mentine bucataria racoroasa. OK, asta nu te ajuta neaparat iarna, cand e frig in casa si ai profita de orice motiv sa dai drumul la cuptor pentru a mai incalzi un pic atmosfera, dar in restul anului iti este de mare ajutor.
3. Pastrezi cuptorul pentru pregatirea altor feluri de mancare. Atunci cand ai invitati pe la tine sau pur si simplu vrei sa pregatesti mai multe in acelasi timp (supa, fel principal si desert), te salveaza lasandu-ti cuptorul liber pentru a gati in paralel.
Crumble cu prune si mere – cel mai simplu si mai gustos desert
Ingrediente pentru mere coapte la slow cooker
-4 mere
-6 linguri de unt
-1/4 cana nuci pecan maruntite
-1/4 cana fulgi de ovaz
-1/4 cana zahar brun
-1 lingurita scortisoara macinata
-1/4 lingurita ghimbir macinat
-un praf de sare
-inghetata de vanilie si sos de caramel pentru servit
Gogosi sau placinta cu mere? De ce nu amandoua?
Mod de preparare
Intr-un b0l mare, amesteca untul cu nucile pecan, fulgii de ovaz, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul si sarea. Taie partea superioara a merelor si scoate cotorul si miezul cu semintele.
Umple merele cu mixtura de mai sus, apoi aseaza-le in slow cooker. Lasa-le la gatit pe viteza mare timp de 2 ore sau pe viteza mica timp de 5 ore.
Serveste-le calde, cu inghetata de vanilie si sos de caramel.
Placinta cu mere ca la mama acasa
Foto: Shutterstock.com