Migdale trase in ciocolata – cea mai simpla gustare dulce

migdale in ciocolata
1
De Ioana Marosan
18 ian. 2019

Aceste migdale trase in ciocolata reprezinta un desert pe care il poti savura oricand, fara niciun sentiment de vinovatie, iar ceaiul matcha le adauga un plus de cofeina pentru a te ajuta sa-ti incepi mai usor diminetile in care ochii parca refuza sa stea deschisi.

Cu numai 3 ingrediente si fara niciun efort, vei avea la indemana un desert delicios si sanatos pe care il vei putea savura o intreaga saptamana.

Desi nu este bucatar sau creator de deserturi, David Zinczenko are o vasta experienta in domeniul nutritiei si alimentatiei, el fiind in trecut in conducerea cunoscutelor publicatii Men’s Health, Women’s Health, Prevention dar si editor pentru probleme de nutritie si sanatate pentru ABC News.

Aceasta reteta este una dintre preferatele sale, la care apeleaza ori de cate ori are pofta de ceva dulce si sanatos in acelasi timp.

Prajitura suedeza cu migdale si cardamom

Ingrediente pentru migdale trase in ciocolata:

-230 gr de ciocolata neagra, maruntita;

-1 lingurita ulei de cocos;

-200 gr de migdale coapte si usor sarate;

-100 gr de miez de nuca de cocos neindulcit, razuit;

-1 lingura de pudra de ceai matcha.

Terci de ovaz cu afine si migdale

Mod de preparare:

Se ia o tava de copt si se tapeteaza cu hartie. Intr-un castron rezistent la cuptorul cu microunde se pun ciocolata si uleiul de cocos. Se introduce la cuptorul cu microunde si se incalzeste timp de 4 minute la 50% din putere, amestecand la fiecare 30 de secunde, pana cand ciocolata se topeste si devine catifelata.

Se adauga migdale si se amesteca pana cand toate migdalele sunt incorporate in amestecul de ciocolata si ulei de cocos. Cu ajutorul unei linguri se transfera amestecul obtinut pe tava de copt tapetata cu hartie, formand mici gramajoare.

Intr-un castron mic se amesteca fulgii de cocos si pudra de ceai matcha si apoi se presara peste gramajoarele de migdale cu ciocolata si apoi se lasa pana cand ciocolata se intareste complet. Se iau un recipient de plastic sau de sticla, se aseaza intr-un singur strat si se depoziteaza in frigider. Pot fi consumate intr-un interval de 7 zile.

Unt de migdale facut in casa – simplu si sanatos

Foto: Shutterstock.com