Cand te gandesti la retete de prajituri preparate in casa, cel mai probabil te gandesti la ingrediente precum ciocolata, faina, alune si diferite fructe. Aceasta reteta de negrese vegane fara coacere este usor de preparat si in mod sigur poate fi o alegere perfecta in zilele in care esti lipsita de inspiratie!
Daca iti doresti sa-ti mentii silueta, afla ca aceasta reteta vegana, fara gluten, necesita cateva ingrediente si foarte putin timp de prepare.
Mai mult, datorita mixului de alune de padure si nuci macadamia, negresele vegane fara coacere sunt bogate si in nutrienti.
Un desert sanatos si gustos!
Cum sa prepari negrese vegane fara coacere
De regula, deserturile care nu necesita coacere se numara printre preferatele multor persoane. Sunt mai usor de preparat, nu necesita mult timp si oricine poate obtine un desert perfect.
Aceasta reteta este perfecta in cazul in care iti doresti sa te bucuri oricand de un dulce pe masura.
Iata, asadar, cum sa prepari negrese vegane fara coacere:
Ingrediente:
Pentru negrese
- 115 grame de alune de padure
- 95 de grame de nuci
- 180 de grame de nuci macadamia
- 2 linguri de extract de vanilie
- 85 de grame de miere fara zahar sau sirop de artar
- 32 de grame de zahar pudra
- 1 varf de lingurita de sare de Himalaya
- 40 de grame de pudra de cacao
Pentru glazura
- 2 linguri de ulei de cocos
- 2 linguri si jumatate de pudra de cacao
- 1 lingurita de extract de vanilie
- un praf de sare
Preparare:
Desi este o reteta fara coacere, este necesar ca unele ingrediente sa fie preparate termic. Primul pas este sa incalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius si sa pregatesti o tava in care ai asezat hartia de copt.
Pune nucile de padure in tava si lasa-le la cuptor aproximativ 15 minute. Dupa ce acestea s-au rumenit, scoate tava din cuptor si lasa-le sa se raceasca. Este recomandat sa folosesti un prosop de bucatarie pentru a inlatura cojile de pe nuci dupa coacere.
Pasul urmator este sa adaugi intr-un blender nucile, alunele coapte, nucile de macadamia, extractul de vanilie, mierea sau siropul de artar, zaharul pudra, pudra de cacao si sarea de Himalaya.
Pulseaza de cateva ori, astfel incat sa obtii o pasta omogena. Este recomandat sa nu pulsezi prea mult, altfel vei obtine un aluat mai uscat.
Dupa ce ai mixat bine ingredientele, pasul urmator este sa torni aluatul intr-o tava si sa il presezi usor, astfel incat sa fie uniform.
Lasa tava in frigider cateva ore sau peste noapte.
Pentru a prepara glazura, amesteca uleiul de cocos, pudra de cacao, extractul de vanilie , mierea si putina sare. Amesteca cu grija ingredientele, pana cand obtii o crema omogena.
Glazura poate fi intinsa peste negrese cat timp stau la rece sau dupa, in functie de preferinte.
Inainte de servire, poti sa tai prajitura in bucati patrate si sa ornezi negresele cu nuci si fructe de sezon.
Foto: Instagram/@hayabakes