Reteta de orez cu pui si busuioc in stil thailandez este echilibrata, deoarece contine o cantitate mare de proteine, insa si carbohidrati care iti satisfac pofta. Iar daca iti place aroma pe care usturoiul o confera mancarurilor, aceasta se va transforma rapid in preparatul tau preferat.
Care a fost reteta preferata a printesei Diana si cum se prepara
Busuiocul completeaza perfect celelalte ingrediente si ofera o aroma exotica fara sa fie insa coplesitoare. Va deveni cu siguranta placerea secreta a intregii familii, iar marele avantaj e ca ramane in sfera mancarurilor considerate sanatoase.
Ingrediente:
- o cana orez basmati
- un piept de pui fara os
- cateva crengute de busuioc proaspat
- sos thailandez dulce-acrisor
- 3-4 catei de usturoi
- sos de soia cu continut scazut de sare
- sos Oyster
- 3-4 catei de ustoroi
- fulgi de chili
Retine ca aceasta reteta iti va iesi chiar daca decizi sa elimini unul sau mai multe dintre ingredientele de mai sus, in functie de ce ai prin casa sau de gusturile tale si ale familiei. Asadar, nu simti presiunea de a adauga toate sosurile mentionate mai sus.
Mod de preparare:
Piseaza usturoiul si adauga in el fulgi de chili (o cantitate mica daca nu vrei sa fie foarte picant), apoi amesteca bine si pune deoparte.
In cazul in care le folosesti pe toate, amesteca sosurile de mai sus adaugand putin zahar, piper negru macinat si cateva linguri de apa.
Pune un pic de ulei intr-o tigaie si soteaza ustoroiul cu chili, apoi adauga pieptul de pui taiat fasii sau cubulete. Adauga un pic de apa si capac deasupra, astfel incat carnea sa se patrunda bine.
Supa picanta de linte si naut cu dressing de coriandru
In timpul acesta, fierbe orezul in apa cu putin unt, ca sa nu se lipeasca, strecoara-l si lasa-l la racit.
Cand puiul e rumenit, adauga amestecul de sosuri si busuiocul proaspat. Tot ce trebuie sa faci apoi e sa pui amestecul de carne si sosuri peste orezul basmati. Daca vrei o reteta mai dietetica, poti inlocui orezul cu cartofi dulci sau cu ciuperci sotate.
Foto: Instagram/@littlespicejar