Este un mic dejun hranitor, plin de nutrienti, care iti va oferi energie pentru prima parte a zilei. Aroma rosiilor coapte se combina excelent cu branza si gustul afumat al carnatilor chorizo, iar ouale iti asigura necesarul de proteine pentru intreaga zi.
Ingrediente pentru oua coapte cu rosii, chorizo si branza:
-2 linguri de ulei de masline;
-4 rosii coapte, decojite, curatate de seminte si taiate cubulete;
-2 linguri de patrunjel tocat;
-un praf de fulgi de ardei chilli;
-8 oua mari;
-8 felii de carnat chorizo;
-50 gr de parmezan sau branza manchego razuite;
– 4 felii de paine prajita, unsa cu unt, pentru servire.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se ia o tigaie si se pune la foc mediu. Se pune putin ulei de masline, apoi se adauga rosiile, curatate de piele si de seminte si apoi taiate in cubulete. Se asezoneaza cu sare si piper si se gatesc timp de aproximativ 15 minute, pana cand se obtine un sos de rosii gros si lipicios.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga patrunjelul tocat si fulgii de ardei iute. Sosul obtinut se imparte in mod egal in 4 vase pentru sufleu. In fiecare vas se sparg cate 2 oua, iar deasupra fiecarui ou se pune cate o felie de carnat chorizo. Branza razuita se imparte in 4 parti egale si se presara deasupra fiecarui vas de sufleu.
Vasele se introduc la cuptor si se lasa timp de 10-15 minute, pana cand albusurile se intaresc, iar galbenusurile raman moi. Cand ouale sunt aproape gata, feliile de paine se ung cu unt si se pun la cuptor pentru cateva minute. Se scot ouale de la cuptor si se servesc alaturi de paine cu unt prajita.
Reteta lui Jamie Oliver pentru tortilla de cartofi si chorizo
Foto: Shutterstock.com