Daca esti in cautarea unui desert special sau a unui cadou pentru Paste ai ajuns acolo unde trebuie. Cu foarte putina bataie de cap, poti sa faci oua de ciocolata cu umplutura de cheesecake. Copiii vor fi foarte incantati de el pentru ca arata bine, are ciocolata si gem de caise si o umplutura usoara de crema de branza, aromatizata cu vanilie.
Prajitura pufoasa cu ciocolata fara faina
Ingrediente pentru oua de ciocolata cu umplutura de cheesecake:
-12 oua de ciocolata mari, goale pe dinauntru;
-230 gr de crema de branza;
-60 ml lapte condensat indulcit;
-1 lingurita extract de vanilie.
Pentru umplutura “de galbenus”:
-2 linguri de unt topit;
-2 linguri de gem de caise;
-1 lingura de zeama de lamaie sau portocala
Cheesecake cu seminte de mac si topping crocant
Mod de preparare:
Foloseste un cutit foarte ascutit pentru a taia partea superioara a oualor. Intr-un castron mare se amesteca cu ajutorul unui mixer de mana crema de branza, pana cand devine usoara si pufoasa. Se adauga laptele condensat si extractul de vanilie si se continua mixarea pana cand se obtine un amestec matasos. Se transfera intr-o punga pentru ornat, cu varful taiat. Se umple fiecare ou cu crema de branza, lapte condensat si vanilie. Ouale se dau la frigider pentru 30-60 de minute.
3 smoothie-uri de primavara cu care sa-ti incepi dimineata
Pentru umplutura de “galbenus” se amesteca impreuna untul topit, gemul de caise si zeama de lamaie. Daca amestecul este prea gros se poate pune 20 de secunde la cuptorul cu microunde ca sa se mai subtieze. Se trece prin strecuratoare si se pune la frigider 30-60 de minute ca sa se intareasca.
Cu ajutorul unei lingurite se face un mic buzunar in interiorul fiecarei umpluturi de ou. Se umplu cu “galbenus” de unt, gem si suc si se pun din nou la frigider pana cand sunt gata sa fie servite.
Foto: Instagram/whiskerandspoon