Perfecte la micul dejun alaturi de o cafea/ceai si o carte buna – modul meu ideal de a-mi incepe ziua, mai ales in weekend.
Pancakes cu ciocolata, gata in 25 minute
Ingrediente:
Pentru pancakes:
200g curmale tocate sau stafide
1/2 cana apa calda
2 lingurite praf de copt
200g faina fara gluten
1/4 cana zahar brun sau zahar de cocos
1 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita nucsoara macinata
un praf de sare
3 oua, albusurile si galbenusurile separate
2/3 cana lapte de migdale
40g unt topit
1 lingurita esenta de vanilie
sirop de artar
Clatite americane cu cartof dulce si cardamom – un deliciu pufos
Pentru perele coapte:
3-4 pere
2 linguri zahar brun sau zahar de cocos
2 linguri unt
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Taiem perele pe jumatate si le punem intr-o tava, intr-un singur strat. Presaram deasupra zaharul si punem cate un cubulet de unt pe fiecare jumatate de para (putem folosi si ulei de cocos). Coacem perele timp de 30 minute pana devin aurii si moi.
Intr-un bol punem curmalele tocate (sau stafidele) si apa calda, pentru 5-10 minute, ca sa se hidrateze.
Intr-un alt bol combinam faina, praful de copt, zaharul folosit, scortisoar, nucsoara si praful de sare.
Clatite delicioase cu mango, perfecte pentru un rasfat de weekend
Separat batem galbenusurile cu laptele, untul topit si esenta de vanilie. Turnam compozitia obtinuta in bolul cu faina, incorporam si pasta de curmale formata. Batem albusurile spuma si le incorporam usor si pe ele in compozitie.
Incalzim o tigaie pe foc mediu si o ungem cu ulei de cocos. Turnam cateva linguri din compozitie in tigaie si le gatim cateva minute pe fiecare parte (vor fi destul de moi si dificil de intors). Continuam pana umplem farfuria de pancakes.
Servim pancakes calde langa perele coapte si stropite cu sirop de artar. YUM!
Foto: Marius Dragne
*Pentru mai multe retete delicioase ma gasiti pe blog si pe Youtube.