Reteta propusa de bloggerul indian Kankana Saxena contine carne de pui, pentru ca aceasta se armonizeaza cel mai bine cu legumele folosite, insa poate fi rapid transformata intr-una vegetariana inlocuind carnea cu tofu, buchetele de conopida sau ciuperci taiate marunt.
Pastele bolognese al forno cu pui multumesc pe toata lumea, de la adulti, pana la copii, pentru ca sunt gustoase si contin un echilibru satisfacator de carne si legume, plus sos delicios de tomate si parmezan cremos.
Ingrediente:
- 2 lingurite de unt
- 3 catei de ustori taiati fin
- o ceapa medie taiata fin
- o jumatate de lingurita de sare
- o jumatate lingurita piper
- 450 de grame carne de pui
- un morcov dat pe razatoare
- o lingurita oregano uscat
- o lingurita de zahar
- o lingura de condimente (lamaie si piper)
- o lingurita paprika
- o cana si jumatate de piure de tomate
- 3 cani de paste penne
- 230 grame mozarella gratinata
Mod de preparare:
Intr-o tigaie inalta pune untul la topit, la foc mediu. Adauga usturoiul, lasa-l sa se prajeasca putin, apoi adauga ceapa tocata. Pune sarea si piperul si lasa totul la sotat pentru 1 minut.
Adauga puiul taiat bucatele si amesteca toate ingredientele. Lasa la sotat 2 minute, apoi adauga si morcovul dat pe razatoare si amesteca.
Presara ierburile uscate si condimentele, apoi adauga piureul de rosii, amesteca si pune capacul. Lasa totul la fiert aproximativ 10 minute.
Intre timp, fierbe pastele al dente – ar trebui sa dureze cam 8 minute. Asigura-te ca adaugi si sare in apa in care fierb pastele.
Pana ce pastele s-au fiert, sosul cu pui ar trebui sa fie gata. Pune mozarella in amestecul de legume si pui, amesteca bine, apoi adauga si pastele dupa ce le-ai scurs. Amesteca totul.
Le poti servi acum, cu niste parmezan deasupra, sau le poti da la cuptor. Daca alegi optiunea al forno, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge un vas termorezistent cu putin unt sau ulei. Adauga un strat de paste, apoi un strat de mozarella gratinata si repeta procedura. Lasa la cuptor pentru 20-30 de minute.
La final, presara deasupra patrunjel proaspat si parmezan.
Foto: Instagram/@playfulcooking