Paste bolognese, varianta fara carne: 3 trucuri pentru a obtine gustul autentic

1
De Irina Constantin
27 iun. 2020

Clasicele paste bolognese sunt o incantare a simturilor. Aromate, cu o textura bogata si cu un gust divin, acum in varianta vegetariana!

Ce zici de o portie de paste bolognese fara carne? Stim ca pare imposibil, din moment ce ingredientul-cheie pentru aceasta reteta este carnea tocata. Totusi, nu exista nimic ce nu se poate transforma intr-un preparat vegetarian delicios si sanatos!

Cea mai buna lasagna vegana – usoara si satioasa!

Fie ca esti curioasa de aceasta versiune sau esti vegetariana si iti doresti sa adaptezi reteta pentru alimentatia ta, te invitam sa incerci varianta de mai jos si sa pui in aplicare cele trei trucuri pentru paste bolognese perfecte!

View this post on Instagram

🍝 Who tried my Lentil Bolognese with vegan parmesan yet? 😍🙋🏼‍♀️ It’s one of my oldest but most popular recipes because it’s easy to make and so delicious! 😋 What I love about the parmesan is that you can make a big batch in only 3 minutes and store in the fridge for future meals! 🧀 . 👉🏻 Get the RECIPE + VIDEO on my blog – Link in my Bio & IG-story👆🏻 . https://biancazapatka.com/en/lentil-bolognese-with-spaghetti-vegan/ . https://biancazapatka.com/en/vegan-parmesan-cheese . Wishing you a great evening, my lovelies! 😘 . . . 🇩🇪🍝 Wer hat schon meine Linsen-Bolognese mit veganem Parmesan probiert? 😍🙋🏼‍♀️ Es ist eines meiner ältesten, aber beliebtesten Rezepte, weil es einfach zuzubereiten und so lecker ist! 😋 Was ich an dem Parmesan liebe, ist, dass man in nur 3 Minuten eine große Menge herstellen und für zukünftige Mahlzeiten im Kühlschrank aufbewahren kann! 🧀 . 👉🏻 Das Rezept findet ihr auf meinem Blog oder im Kochbuch – der Link ist oben in meiner Bio oder Insta-Story👆🏻 . Ich wünsche euch noch einen schönen Abend, meine Lieben! 😘 . . . . . . #spaghetti #pasta #veganparmesan #veganfoodshare #bestofvegan #instafood #food #lentils #veganbolognese #LetsCookVegan #buzzfeast #veganfoodporn #beautifulcuisines #veganfoodspot #f52grams #huffposttaste #foodandwine #bolognese #lentilbolognese #vegan #foodgawker #canondeutschland #foodblog #thefeedfeed #plantbased #veganfood #veganerezepte #nudeln #food

A post shared by Bianca Zapatka | Vegan Food (@biancazapatka) on

Paste bolognese fara carne: Cei 3 pasi pentru un gust autentic

1. Obtine textura clasica

Pastele Bolognese sunt caracterizate de o textura bogata, oferita de carnea tocata si de legumele taiate fin. Pentru a pastra acest element specific, poti folosi linte rosie sau verde.

Lintea este un inlocuitor excelent al carnii in aceasta reteta, textura sa fiind asemanatoare cu aceea a carnii tocate, iar aportul de proteine fiind si el unul comparabil.

Paste bolognese al forno cu pui si legume delicioase

Cand prepari sosul, poti opta pentru fierberea in prealabil a lintei, intr-o oala cu apa si sare, pentru ca apoi sa o torni in tigaia in care vei gati restul ingredientelor. Este cea mai rapida si cea mai simpla varianta!

Pentru doua portii de paste, vei avea nevoie de aproximativ 4-6 linguri de linte. Tine cont de faptul ca lintea rosie se fierbe mai repede decat cea verde.

2. Include aromele specifice

Reteta clasica de paste Bolognese spune sa folosesti, ca ingrediente principale, ceapa, carnea tocata, rosiile, oregano si busuiocul. Exact asta vei face, cu exceptia carnii, bineinteles.

Pune intr-o tigaie putin ulei, in care vei cali o ceapa tocata marunt, un morcov taiat cubulete si un ardei gras taiat marunt. Dupa ce legumele s-au gatit, vei adauga doua rosii mari tocate fin si condimentele. Daca ai oregano si busuioc proaspat, nu ezita sa le folosesti!

10 greseli frecvente pe care le faci atunci cand fierbi paste

Adauga in tigaie si lintea fiarta in prealabil, apoi regleaza gustul adaugand sare si piper. Lasa compozitia la foc mic timp de cateva minute, pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda bine.

3. Alege pastele potrivite

Pentru a obtine paste Bolognese fara carne, dar care sa imite perfect reteta originala, foloseste paste proaspete, pe cat posibil. Opteaza pentru tagliatelle sau spaghete, ele fiind cele mai potrivite pentru acest tip de sos.

Fierbe pastele exact atat cat indica ambalajul, lasandu-le sa fie al dente. Secretul pastelor perfecte este fierberea in apa cu sare, respectand cantitatea de apa standard: un litru de apa pentru 100 de grame de paste.

Cand acestea sunt gata, scoate-le cu un cleste special si pune-le direct in tigaie, pentru a fi amestecate cu sosul. Nu trece pastele pe sub un jet de apa rece, caci nu este nevoie.

Lasa pastele in tigaia cu sos timp de doua minute, la foc mic.  Apoi, scoate pastele in farfurii adanci. Presara peste ele mult parmezan razuit sau, daca esti vegana, o lingura de fulgi de drojdie inactiva. Finiseaza preparatul cu cateva frunze proaspete de busuioc!

Foto: Instagram/Bianca Zapatka