Daca te-ai plictisit de pastele clasice, cu sos rosu sau alb, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta de paste cu lamaie si spanac. Este simpla, va fi gata in 15-20 de minute si nu ai nevoie decat de cateva ingrediente pe care probabil ca le ai deja in frigider.
Paste bolognese, varianta fara carne: 3 trucuri pentru a obtine gustul autentic
Aroma delicata a lamaii este excelent completata de prospetimea spanacului, iar pastele satioase sunt perfecte pentru un pranz delicios. Incearca sa gatesti reteta cu paste proaspete, pentru a obtine cel mai bun rezultat.
Iata reteta perfecta de paste cu lamaie si spanac!
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 225 g paste de tip tagliatelle sau spaghete
- o lingura ulei de masline extravirgin
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 3 catei de usturoi, trecuti prin presa
- o lingurita coaja de lamaie
- o lingura zeama de lamaie
- sare si piper negru, dupa gust
- 320 ml smantana vegetala pentru gatit
- 60 g baby spanac, spalat si uscat
- o lingura amidon de porumb + 2 linguri apa
- drojdie inactiva sau parmezan, dupa gust
Modul de preparare:
Pentru inceput, pune apa la fiert intr-o oala incapatoare si gateste pastele tale preferate conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incalzeste tigaia si adauga in ea uleiul de masline si ceapa tocata fin. Lasa ceapa sa se caleasca timp de trei minute, apoi adauga coaja de lamaie si usturoiul maruntit prin presa. Lasa totul pe foc inca un minut, amestecand constant, evitand arderea ingredientelor.
Adauga in aceeasi tigaie si zeama de lamaie, smantana de gatit, sarea si piperul. Separat, amesteca amidonul cu apa, pana cand obtii o pasta omogena, pe care o vei pune imediat in tigaie. Amesteca toata compozitia la foc mediu, pana obtii un sos consistent.
Reteta lui Jamie Oliver pentru pesto de mazare: Noul tau sos favorit pentru paste!
Cand ai deja un sos omogen, adauga spanacul spalat si uscat in prealabil. Lasa-l in tigaie timp de 1-2 minute, apoi stinge focul si adauga pastele gatite. Acest pas este foarte important, pentru ca doar astfel aromele se vor intrepatrunde si vei obtine un pranz plin de savoare.
Amesteca in tigaie pana cand sosul acopera toate pastele, apoi pune-le in farfurii si adauga parmezan sau drojdie inactiva, daca nu consumi lactate. Serveste pranzul cald si bucura-te de aromele deosebite si proaspete!
Foto: Instagram/@varuninamdar