Paste cu lamaie si spanac: Un pranz usor si proaspat, gata in 15 minute

1
De Irina Constantin
26 aug. 2020

Poate ca pastele si lamaia nu par a fi o combinatie perfecta, insa odata ce o incerci, te vei indragosti instantaneu!

Daca te-ai plictisit de pastele clasice, cu sos rosu sau alb, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta de paste cu lamaie si spanac. Este simpla, va fi gata in 15-20 de minute si nu ai nevoie decat de cateva ingrediente pe care probabil ca le ai deja in frigider.

Paste bolognese, varianta fara carne: 3 trucuri pentru a obtine gustul autentic

Aroma delicata a lamaii este excelent completata de prospetimea spanacului, iar pastele satioase sunt perfecte pentru un pranz delicios. Incearca sa gatesti reteta cu paste proaspete, pentru a obtine cel mai bun rezultat.

Iata reteta perfecta de paste cu lamaie si spanac!

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 225 g paste de tip tagliatelle sau spaghete
  • o lingura ulei de masline extravirgin
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, trecuti prin presa
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingura zeama de lamaie
  • sare si piper negru, dupa gust
  • 320 ml smantana vegetala pentru gatit
  • 60 g baby spanac, spalat si uscat
  • o lingura amidon de porumb + 2 linguri apa
  • drojdie inactiva sau parmezan, dupa gust

View this post on Instagram

Pasta al Limone 🍋! Yesterday, I was supposed to check into my place in Liguria – as a salute to all those carefully carved travel plans we all wave goodbye to I made a big pile of Pasta al Limone – which is everything I love about Italian food.⁠ .⁠ Simple yet elegant, easier to make than you'd think, zingy and creamy with the perfect balance of sweetness, saltiness, and acidity!⁠ .⁠ .⁠ ⁠🍋Nothing scares away self pity like a plate of South Italian Sunshine on an Albertan spring day! ⁠ 🍋⁠ .⁠ .⁠ 👉Get the full recipe by clicking on the link in my bio here @cinnamonandcoriander ⁠ .⁠ 🇩🇪⁠ 🍋Pasta al Limone – Nudeln mit Zitronensauce! 🍋⁠Pasta Gönnung ist angesagt denn gestern wäre mein Check-in in Ligurien gewesen. Selbstmitleid schmeckt bekanntlich am besten mit Nudeln und Sauce! Stimmts oder hab ich Recht?⁠ .⁠ Frische Zitronen Nudelsauce zusammen mit einem Schuss Sahne und dem würzigen Parmesan – das sorgt einfach immer für einen reizvollen Kontrast am Gaumen. ⁠ .⁠ Dieses Nudelgericht entstaubt so richtig die Geschmacksknospen und macht dem Trübsal Beine! Es schmeckt wunderbar nach Urlaub und zaubert euch und euren Liebsten ein Lächeln aufs Gesicht.⁠ .⁠ ⁠ ⁠ .⁠ 👉Die Anleitung findet ihr auf cinnamonandcoriander.com – folgt dem Link in meiner Bio @cinnamonandcoriander.com ⁠ .⁠ .⁠ .⁠ #pastalovers #pastapasta #pastalove#italianpasta#pasta🍝#italianfood #pastaaddict#pastaporn #quarantinerecipes #thecookfeed #tastingtable #heresmyfood #imsomartha #rscookingschool #foodtographyschool #thatsdarling #fromscratch ⁠ #eatlikeyouloveyourself #healthyeatingideas #whatsonmyplate #healthyfoodie #wholefoods #rezeptebuchcom #nudeln #vegetarisch #quarantinerecipes #quarantinecooking #quarantinekitchen #italianfood #pastaallimone⁠ ⁠

A post shared by Kiki Johnson 🍴 Food Blogger (@cinnamonandcoriander) on

 

Modul de preparare:

Pentru inceput, pune apa la fiert intr-o oala incapatoare si gateste pastele tale preferate conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incalzeste tigaia si adauga in ea uleiul de masline si ceapa tocata fin. Lasa ceapa sa se caleasca timp de trei minute, apoi adauga coaja de lamaie si usturoiul maruntit prin presa. Lasa totul pe foc inca un minut, amestecand constant, evitand arderea ingredientelor.

Adauga in aceeasi tigaie si zeama de lamaie, smantana de gatit, sarea si piperul. Separat, amesteca amidonul cu apa, pana cand obtii o pasta omogena, pe care o vei pune imediat in tigaie. Amesteca toata compozitia la foc mediu, pana obtii un sos consistent.

Reteta lui Jamie Oliver pentru pesto de mazare: Noul tau sos favorit pentru paste!

Cand ai deja un sos omogen, adauga spanacul spalat si uscat in prealabil. Lasa-l in tigaie timp de 1-2 minute, apoi stinge focul si adauga pastele gatite. Acest pas este foarte important, pentru ca doar astfel aromele se vor intrepatrunde si vei obtine un pranz plin de savoare.

Amesteca in tigaie pana cand sosul acopera toate pastele, apoi pune-le in farfurii si adauga parmezan sau drojdie inactiva, daca nu consumi lactate. Serveste pranzul cald si bucura-te de aromele deosebite si proaspete!

Foto: Instagram/@varuninamdar