Stim ca nu vrei sa excluzi pastele din meniul tau lunar, nici macar pe timpul sezonului cald. Chiar daca temperaturile sunt extrem de ridicate, o portie de paste proaspete nu este niciodata prea mult. Mai ales atunci cand sunt scaldate in sosul potrivit!
De exemplu, astazi, la pranz sau la cina, poti gati paste cu lamaie si nuci, cu un sos cremos si satios, dar totusi diafan si usor. Mancarea va fi gata in maximum 15 minute, asa ca nici nu vei fi nevoita sa stai prea mult langa aragaz.
Iata cea mai buna reteta de paste cu lamaie si nuci!
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- un pachet de tagliatelle proaspete sau spaghete
- 100 g nuci romanesti
- 2-3 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri
- 2 linguri de unt
- o cutie de smantana pentru gatit
- o lingura zeama de lamaie
- coaja unei lamai mici
- 2 linguri de parmezan proaspat razuit
- sare si piper, dupa gust
Cel mai verde sos pentru paste, plin de antioxidanti, grasimi sanatoase si arome bogate
Cum se pregateste reteta de paste cu lamaie si nuci?
Cele mai potrivite paste pentru aceasta reteta sunt tagliatellele proaspete, insa poti folosi si spaghete simple, farfalle sau fussili. Este o reteta versatila, asa ca nu iti face griji!
Pune cel putin un litru de apa la fiert si gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, al dente. Nu uita sa adaugi si sare in apa, atunci cand aceasta incepe sa fiarba.
Cat timp apa fierbe, curata bine nucile si trage-le la tigaie, fara ulei sau alte ingrediente. Amesteca frecvent, pentru a obtine o textura crocanta si o aroma delicioasa, si nu o crusta neagra, arsa. Toaca nucile grosier si lasa-le deoparte momentan.
Paste cu feta si rosii la cuptor: Reteta devenita virala pe TikTok
Incinge o tigaie si topeste untul. Adauga usturoiul, sarea si piperul, apoi amesteca bine. Adauga si smantana pentru gatit, coaja si zeama de lamaie. Lasa totul pe foc timp de cateva minute, pana cand obtii un sos omogen si aromat.
Adauga pastele fierte al dente in tigaie, pastrand putina apa in care au fiert. Daca vrei sa subtiezi putin sosul, foloseste apa. Daca nu, adauga pur si simplu parmezanul in tigaie, opreste focul si amesteca usor, pana ce branza se topeste.
Serveste pastele calde, cu putina nuca prajita deasupra!
Foto: Instagram – @localhaven