O pavlova poate sa contina cantitati enorme de zahar rafinat. Daca la o prima vedere pare o prajitura simpla si cu fructe care ai crede ca are mai putine calorii, ei bine nu este deloc asa!
Pentru ca albusurile sa iasa spuma, stim ca este necesara o cantitate foarte mare de zahar rafinat, lucru care transforma total prajitura in una hipercalorica.
Daca ai grija la dieta si vrei sa faci prajituri dietetice, iata care este secretul meu: inlocuieste zaharul rafinat cu stevia pudra, care este un indulcitor natural cu zero calorii. Astfel obtii o pavlova dietetica la fel de gustoasa.
Ingrediente pentru pavlova dietetica:
4 albusuri
15 grame de stevia pudra
1 lingurita cu amidon de porumb amestecat cu 1 lingurita de zeama de lamaie
1/4 lingurita cream of tartar, pudra care intareste albusurile
Fructe de padure
Iaurt grecesc
Pastaie de vanilie
Stevia pudra, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 140 de grade Celsius si tapeteaza tava cu hartie de copt.
Albusurile de bat cu mixerul pana cand se intaresc. Adauga pe rand cate putin din pudra de stevia si cream of tartar mixand albusurile. Sunt gata atunci cand nu cad de pe lingura!
Adauga la final amidonul amestecat cu zeama de lamaie, amestecand cu grija cu o spatula.
Aranjeaza bezeaua pe tava intr-un singur cerc sau mai multe pentru mini-pavlova, lasand o adancitura in mijloc.
Se introduce la cuptor pe raftul de jos si se lasa o ora.
Dupa ce s-a racit se orneaza cu iaurtul grecesc amestecat cu vanilie si indulcit cu stevia pudra.
Se orneaza cu fructe de padure.
Foto: Shutterstock.com