Daca este vara, atunci este si sezonul preparatelor la gratar. Pentru astazi iti recomandam o delicioasa reteta de piept de pui la gratar cu mozzarella si avocado.
Este foarte gustoasa si este si mai buna atunci cand o imparti cu prietenii la o petrecere de sfarsit de saptamana.
Ingrediente pentru piept de pui la gratar cu mozzarella si avocado:
-90 ml otet balsamic;
Sarlota de mere. Merge de minune cu inghetata de vanilie
-30 ml miere;
-3 catei de usturoi, tocati marunt;
-2 linguri de ulei de masline;
-1/2 lingurita de sare;
-1/4 lingurita de piper negru;
-2 lingurite de condimente italienesti uscate;
-4 piepturi de pui, dezosate;
-4 felii de mozzarella;
-2 avocado, taiati felii;
-3 rosii mari, coapte, tocate cubulete;
-30 gr de busuioc proaspat, tocat;
-sare si piper;
-otet balsamic pentru decorare finala.
Mod de preparare:
Se ia un castron de dimensiuni medii, in care se amesteca otetul, usturoiul, uleiul de masline, condimentele italienesti, sarea si piperul. Se pun piepturile de pui si se lasa la marinat timp de 30 de minute, avand grija ca marinata sa acopere in totalitate carnea.
Prajitura cu pepene rosu – o idee geniala si rapida
Intr-un castron mai mic se pun feliile de avocado, rosiile taiate si busuiocul. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa deoparte.
Se incinge tigaia grill la foc mediu. Se gatesc piepturile de pui cate 6 minute pe fiecare parte sau pana cand carnea este bine patrunsa si nu mai are culoarea roz. Se iau de pe foc si se pun pe cate o farfurie. Deasupra fiecarui piept de pune cate o felie de mozzarella si se garniseste cu amestecul de avocado, rosii si busuioc. Se presara cu otet balsamic si se serveste imediat.
Foto: Shutterstock.com