Daca iubesti pizza, dar esti intr-o batalie continua cu excesul de calorii, atunci reteta de pizza vegana cu avocado si naut este solutia pentru ambele probleme.
Nu contine gluten, este vegana dar, cel mai important, este delicioasa. Incearc-o si nu vei regreta!
Ingrediente pentru pizza vegana cu avocado si naut:
Pentru aluat:
Poti folosi reteta ta preferata de aluat fara gluten sau il poti cumpara din magazine.
Pentru sos:
-2 linguri de ulei de masline sau alt ulei vegetal;
-120 ml sos de rosii;
Toast cu branza de capra si prune coapte
-4 linguri de lapte de cocos sau orice alt fel de lapte vegetal;
-1 lingura de otet balsamic sau otet de cidru de mere;
-1 lingurita de sos iute (sau mai mult, in functie de cat de picant iti place);
-1 lingurita de zahar de cocos (sau zahar obisnuit);
-amestec de condiment (cate o lingurita de boia afumata, pudra de ceapa, pudra de usturoi);
-sare de mare si piper dupa gust.
Alte ingrediente:
-o portie de sos de branza vegan;
-1 avocado;
-o cutie de naut gatit.
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul ca pentru o pizza obisnuita. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pentru a face sosul, se ia o lingura de ulei si se pune impreuna cu restul ingredientelor intr-un castron. Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza. Sosul se pune pe blatul de pizza, pastrand 3-4 linguri. Pizza se introduce pentru 10 minute la cuptor.
O reteta fresh pentru toata familia: paste cu rosii coapte si busuioc
Cealalta lingura de ulei se pune la incalzit intr-o tigaie. Se adauga restul de 3-4 linguri de sos si nautul si se gatesc timp de 3-5 minute, la foc mediu.
Se scoate aluatul de pizza de la cuptor, se imprastie uniform nautul si sosul vegan de branza si apoi se introduce din nou la cuptor pentru 10-15 minute.
Avocado se curata se coaja, se scoate samburele si se taie in felii. Se asaza pe pizza chiar inainte de servire. Se asezoneaza din nou cu sare, piper si condimente.
Foto: Shutterstock.com