Nu-i asa ca suna apetisant? Cu siguranta va fi un deliciu, iar gustul dulce al rosiilor se va imbina perfect cu aromele celor 3 tipuri de branza pentru a-ti oferi o cina memorabila.
Ingrediente pentru placinta cu rosii, branza cheddar si crusta de ierburi aromatice:
Pentru crusta de branza cheddar si ierburi aromatice:
-240 gr faina alba;
-1 lingura de zahar;
-1 lingurita de sare;
-1 lingurita de pudra de usturoi;
-1 lingurita de busuioc uscat;
-1/2 lingurita de oregano uscat;
Placinta cu mere ca la mama acasa
-1/2 lingurita de cepsoara uscata;
-1/2 lingurita de rozmarin uscat;
-1 ou mare, amestecat;
-1/2 lingurita de otet de vin alb;
-60 ml apa rece;
-un pachet de unt nesarat, rece, taiat cubulete;
-160 gr branza cheddar iute, razuita.
Pentru umplutura:
-4-5 rosii mari, taiate in felii de 1 cm grosime;
-un praf de sare;
-1 lingurita de zahar;
-piper negru, proaspat rasnit;
-120 ml maioneza;
-1 catel de usturoi, tocat marunt;
-120 gr branza cheddar, razuita;
-120 gr branza fontina, razuita;
-60 gr parmesan, razuit;
-60 gr de pesmet;
-2 linguri de cepsoara tocata.
Mod de preparare:
Pentru crusta: ingredientele uscate se pun intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand se combina. Intr-un castron mic se amesteca impreuna oul, apa si otetul. Se adauga treptat untul rece si branza in robotul de bucatarie si se mixeaza pana cand se obtine un amestec cu consistenta pesmetului. Se adauga apa cu ou si se continua amestecarea pana cand se formeaza un aluat. Se scoate aluatul din vasul robotului, se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 30 de minute.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se intinde o foaie de aluat rotunda, corespunzatoare marimii formei de tarta folosita. Se asaza cu grija in forma si se taie marginile de aluat care prisosesc, apoi se inteapa baza cu o furculita. Se acopera crusta cu hartie de copt, iar deasupra se pun boabe uscate de fasole sau perle pentru gatit. Se da la cuptor pentru 15 minute sau pana cand aluatul incepe sa capete o usoara nuanta maronie. Se scoate si se lasa la racit.
Pentru umplutura: rosiile de taie felii, se asaza pe un prosop si se sareaza. Se lasa sa stea 15 minute pentru a scapa de excesul de lichid. Feliile de rosii se asaza in straturi pe crusta si se presara cu zahar si piper negru.
Bruschete cu ricotta si marinata de verdeturi
Intr-un castron, se amesteca maioneza si usturoiul cu cele 3 tipuri de branza. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga cepsoara. Maioneza se intinde intr-un strat subtire deasupra rosiilor iar apoi se presara pesmetul.
Se introduce la cuptor si se coace timp de 25-30 de minute, pana cand capata o crusta aurie. Se scoate de la cuptor si se lasa sa stea 20 de minute inainte de servire. Se poate servi rece sau calda.
Foto: Shutterstock.com