Prajitura vegana cu ciocolata se face foarte usor si este delicioasa. Este o reteta ideala pentru zilele in care este foarte cald afara, dar ai pofta de ceva dulce si bun.
Nu necesita coacere, ai nevoie de doar 5 ingrediente si vei obtine un desert usor, sanatos, fara zahar, oua si faina.
In plus, daca ai intoleranta la lactoza sau pur si simplu nu-ti pica bine deserturile care contin lapte si unt, aceasta este reteta ideala pentru tine, deoarece vei folosi lapte vegetal si unt de migdale. Nu-ti face griji, vei obtine o textura la fel de apetisanta!
Desert antiinflamator: Inghetata de turmeric cu lapte de cocos
Ingrediente pentru prajitura vegana cu ciocolata:
Pentru crema de ciocolata:
-340 gr de branza tofu moale;
-120 ml lapte de migdale cu ciocolata;
-60 gr unt de migdale;
-340 gr de fulgi de ciocolata;
-fulgi de sare de mare, pentru ornare.
Pentru blat:
Poti alege orice fel de blat, in functie de preferintele tale.
Mod de preparare:
Pentru crema de ciocolata: Branza tofu, laptele de migdale si untul de migdale se pun intr-un robot de bucatarie si se paseaza, pana cand se obtine un amestec cremos. Se topesc fulgii de ciocolata. Se adauga in robotul de bucatarie si se amesteca din nou ca sa se omogenizeze. Daca amestecul devine prea gros il poti manevra cu o spatula.
Se ia o forma de tarta in care se pune varianta de blat aleasa, se toarna deasupra crema obtinuta si se introduce la frigider pentru 12-24 ore. Se presara cu fulgi de sare de mare, se taie in felii si se serveste.
Foto: Shutterstock.com