Este desertul perfect pentru cei care sunt indragostiti de gustul nucii de cocos si poate fi un tort aniversar cu adevarat special.
Ingrediente pentru prajitura vegana cu cocos:
Ingrediente uscate:
-180 gr fulgi de ovaz (fara gluten, daca preferi), macinati in faina;
-120 gr faina de orez alb;
-130 gr de cocos neindulcit, transformat in faina;
-150 gr de zahar de cocos (sau 150 gr de zahar alb);
-2 lingurite de praf de copt;
Pizza vegana cu avocado si naut
-1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
-1/2 lingurita de sare.
Ingrediente lichide:
-160 ml suc de mere sau 160 gr de zucchini decojiti;
-320 ml lapte de cocos;
-80 gr sirop de artar sau sirop de agave;
-1 lingura de otet alb sau otet de cidru de mere.
Pentru glazura:
– caju inmuiat(340 gr);
-160 gr crema de cocos;
-120 ml de lapte de cocos;
-40 ml lapte de cocos.
Mod de preparare:
Cartofii dulci se curata si se taie cubulete de aproximativ 2 cm. Se fierb in apa pana cand se inmoaie.
Fulgii de ovaz se macina impreuna cu fulgii de cocos.
Se pun toate ingredientele uscate intr-un castron.
Sandvis cu frittata si verdeturi, ideal pentru pachetelul de scoala
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se iau 2 tavi de prajituri cu latura de 18-20 cm si se tapeteaza cu hartie de copt.
Ingredientele lichide se amesteca bine cu un blender, apoi se toarna peste ingredientele uscate. Se amesteca pana cand se omogenizeaza.
Aluatul obtinut se imparte in mod egal in cele 2 tavi si se da la cuptor timp de 30-35 de minute. Este gata atunci cand la proba cu scobitoarea, aceasta iese curata din mijlocul aluatului.
In vreme ce blatul este inca la cuptor, poti sa pregatesti glazura. Se face simplu, amestecand cu un blender toate ingredientele pana cand se obtine un amestec cremos.
Dupa ce prajitura s-a racit complet, se poate glazura si decora cu fulgi de cocos. Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire.
Foto: Shutterstock.com