Ciocolata neagra si untul de arahide sunt o combinatie divina, care contribuie la crearea unui desert simplu dar cu un gust aparte.
Este adevarat si faptul ca au un continut caloric destul de mare dar, ocazional, mai poti face cate o exceptie, mai ales daca vremea de afara nu te imbie sa iesi si ai chef sa te relaxezi cu o cana de ceai sau de cafea si o carte buna.
Ingrediente pentru mini-prajituri cu ciocolata neagra, unt de arahide si banana:
60 de grame de unt moale;
65 de grame de zahar;
Semintele de la 1/2 de pastaie de vanilie;
1/8 de lingurita de sare de mare fina;
4 oua organice;
45 de grame de faina alba;
280 de grame de ciocolata amaruie, topita si racita;
80 de grame de unt de arahide cremos;
40 de grame de banana coapta
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ung cu unt 6 forme de briose mici sau cani de sufleu. Se taie 6 forme de hartie de copt potrivite pentru recipientele in care vei gati.
In vasul de la mixer se amesteca untul, zaharul, semintele de vanilie si sarea pana ce se formeaza un amestec cremos. Se adauga ouale, rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou.
Dupa aceea se adauga faina si se mixeaza timp de 1 minut pana ce amestecul devine omogen, apoi se adauga ciocolata, amestecand bine.
Intr-un blender se amesteca untul de arahide si banana. Dupa ce s-au amestecat bine, se imparte amestecul in 6 portii si se ruleaza sub forma de bila.
Se pun 2/3 din cantitatea de aluat in mod egal in cele 6 forme de sufleu. Apoi se pune cate o bila de unt de arahide cu banana deasupra fiecarui sufleu si se apasa usor cu degetul, pana intra putin in aluat.
Apoi, se ia 1/3 de aluat ramasa si se pune deasupra celor 6 forme de sufleu. Se pun formele la cuptor timp de 14-16 minute sau pana cand partea de deasupra incepe sa aiba un aspect ca de burete.
Pot fi tinute si mai putin, daca preferi ca interiorul sa fie mai lichid. Se consuma calde sau reci.
Foto: Shutterstock.com