E una dintre retetele mele preferate, pentru ca se potriveste de minune cu orice garnitura – orez, quinoa, bol de legume etc. Este sanatoasa, insa combinatia de miere si otet de orez o transforma intr-un deliciu care te face sa-ti lingi degetele. Atentie: reteta este picanta. Daca acest lucru iti displace, elimina pasta de chili si inlocuieste-o cu pasta de ardei dulce sau de rosii. De asemenea, poti pune mai putin ghimbir decat este recomandat in reteta.
Clementine glazurate cu ciocolata
Ingrediente:
1 ceapa alba, feliata subtire
4 catei de usturoi, razuiti
1 bucata ghimbir (aproximativ 10 cm), ras
32 grame pasta de chili
32 grame miere de albine
2 linguri sos de peste
2 linguri de otet de orez
1 lingura ulei de susan
230 ml sos de soia tamari
450 grame pulpe de pui dezosate fara piele
Mod de preparare:
Combina toate ingredientele pana ce formezi o textura omogena, apoi aplica sosul astfel obtinut pe fiecare bucata de pui. Amesteca totul intr-un bol si lasa puiul la marinat timp de 20 de minute.
Transfera totul intr-o oala sub presiune si gateste timp de 10 minute, pana ce puiul devine fraged. Daca nu ai o oala sub presiune, orice oala normala cu capac isi va face treaba. Verifica din cand in cand, ca sa te asiguri ca puiul nu se prinde si adauga putina apa in cazul in care observi ca se lipeste.
La final, pune puiul intr-un bol, lasa-l sa se raceasca si rupe-l in bucatele. Poti presara seminte de susan deasupra. Foloseste puiul coreean dulce-acrisor la garnituri de tipul piure, orez sau legume la tigaie. Sau poti face un taco – de ce nu?
Foto: Instagram/@theory_of_food