Pui Hawaii cu orez si lapte de cocos

1
De Ioana Marosan
6 iun. 2019

A venit vara si ce reteta mai potrivita ti-as putea recomanda decat reteta de pui Hawaii cu orez si lapte de cocos? E atat de usor de facut!

Este o reteta plina de arome exotice, senzational de gustoasa si este alegerea perfecta pentru o cina alaturi de prieteni, intr-o seara de weekend.

Reteta vegana: Tortilla cu spanac

Ingrediente pentru pui Hawaii cu orez si lapte de cocos:
Pentru pui Hawaii:

-7-8 pulpe superioare de pui;

-1/2 de ananas copt;

-30 ml suc de ananas;

-30 ml sos de soia;

-3 linguri de ketchup;

-2 linguri de zahar brun;

-5-6 catei de usturoi;

-2 linguri de ulei de rapita;

-2 linguri de miere.

Pentru orez cu lapte de cocos:

-120 gr de orez basmati sau jasmine;

-90 ml lapte de cocos;

-90 ml de apa;

-1 lingura de patrunjel proaspat, tocat.

Mod de preparare:
Pentru pui Hawaii:

Pentru inceput, se pun intr-un mixer de bucatarie sucul de ananas, sosul de soia, ketchupul, zaharul, usturoiul si uleiul de rapita si se mixeaza pana cand se obtine o marinata pentru carnea de pui. Carnea si marinata se pun intr-o punga vidata. Trebuie sa te asiguri ca toate pulpele sunt acoperite uniform cu marinata. Se lasa la frigider minim 1 ora sau pana la 24 de ore.

Ravioli din zucchini cu mozzarella, rosii coapte si busuioc

Se ia o tigaie grill sau o tigaie nonaderenta, se unge cu ulei de rapita si se pune la foc mare. Cand s-a incins, se pune carnea si se gateste pana cand ajunge la o temperatura interna de 82 de grade. Nu uita sa intorci carnea pe cealalta parte la jumatatea timpului de gatire. Cand este gata se ia de pe foc si se unge cu miere. 

Ananasul se taie in felii groase de 1-2 cm, se pune pe tigaia grill si se rumeneste pe ambele parti.

Pentru orezul cu lapte de cocos:

Orezul se pune la fiert intr-o oala, impreuna cu apa si laptele de cocos. Dupa ce a fiert, se reduce temperatura de gatire si se tine acoperit, la foc mic, aproximativ 20 de minute, apoi se ia de pe foc. 

Se face un pat de orez, peste care se pun pulpele de pui si feliile de ananas si se orneaza cu patrunjel proaspat.

Foto: Shutterstock.com