Este o schimbare binevenita de la clasicul piept de pui la gratar sau snitel de pui, iar aromele cimbrului si ale piperului vor transforma banala friptura de pui intr-un preparat special, demn de o cina romantica sau chiar de masa de Sarbatori, daca preferi un pranz usor in locul traditionalelor praparate grele de Craciun.
Poti face si un curry delicios daca ai mai multa carne de pui la dispozitie
Ingrediente pentru pui in crusta de lamaie, cimbru si piper, cu orez integral:
-200 gr de orez integral;
-zeama si coaja rasa fin de la o lamaie;
-2 linguri de piper negru, proaspat macinat;
-2 lingurite de sare de mare fina;
-4 fire de cimbru proaspat;
-2 piepturi de pui, fara piele;
-2 linguri de ulei de masline sau unt;
-1 lingura de patrunjel proaspat, tocat.
Si puiul la cuptor, servit cu cartofi dulci si curmale, e o optiune perfecta pentru cina
Mod de preparare:
Orezul se gateste conform instructiunilor de pe pachet, adaugand coaja de lamaie in apa in care va fierbe orezul. Piperul rasnit se amesteca impreuna cu sarea si frunzele de cimbru.
Piepturile de pui se pun intre 2 foi de hartie de copt fiecare si se bat pana ajung la o grosime de aproximativ 1,5 cm. Apoi se da prin amestecul de piper, sare si cimbru, pana cand se formeaza un strat de condimente pe ambele parti.
Se pune uleiul de masline la incalzit intr-o tigaie la foc mediu. Puiul se gateste timp de 3 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu iar la interior este gatit, dar fara sa se usuce. Se ia de pe foc si se taie fiecare pui in felii de 1 cm grosime.
Dupa ce orezul s-a gatit, se scurge de excesul de apa si se aseaza pe farfuriile pentru servit. Feliile de carne de pui se aseaza deasupra si apoi se pune sucul de lamaie si frunzele de patrunjel.
Se serveste alaturi de o salata verde sau cu o garnitura de legume verzi.
Foto: Shutterstock.com