Reteta de pui la cuptor cu salsa de capsuni si rubarba este simpla, usor de facut si gata cat ai zice… “pui”! In plus, o poti savura cu incredere daca urmezi dieta Keto, Paleo sau Whole30.
Pui la cuptor: ce ingrediente secrete foloseste celebrul chef Gordon Ramsay?
Carnea de pui este delicioasa si capata o aroma foarte interesanta atunci cand este gatita impreuna cu rubarba, capsune si unt de arahide. Si, in plus, iti deschide noi orizonturi: vei invata sa folosesti fructele si la gatit, nu numai pentru deserturi si compoturi.
Ingrediente pentru pui la cuptor, cu salsa de capsune si rubarba:
-1 kg de pulpe de pui, dezosate si fara piele;
-3 linguri de unt de migdale, neindulcit;
-1 lingura de usturoi granulat;
-1 lingurita de seminte de chimen;
-2 lingurite de sare;
-3 linguri de ulei de cocos.
Pentru salsa:
-120 gr de rubarba, taiata cubulete;
-120 gr de capsune, taiate cubulete;
-un praf de sare;
-60 gr de ceapa, taiata cubulete;
-2 catei de usturoi, tocati marunt sau pisati;
-60 gr de coriandru tocat;
-zeama de la 1 lamaie;
-2 linguri de ulei de masline;
-2 linguri de aminos de cocos.
Optional: 360 gr de orez de conopida.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un castron mare, se amesteca toate ingredientele pentru salsa, apoi se dau deoparte.
Pui la cuptor: ce ingrediente secrete foloseste celebrul chef Gordon Ramsay?
Intr-o tava pentru gatit la cuptor se pun impreuna pulpele de pui, untul de migdale, uleiul de cocos si condimentele. Se amesteca de bine, avand grija ca amestecul de condimente sa imbrace cat mai uniform carnea de pui. Apoi, se aranjeaza carnea de pui in tava pe un singur nivel. Deasupra se presara salsa si se introduce tava la cuptor. Se lasa la copt timp de 45 de minute. Optional, inainte de a pune puiul tava, se poate asaza un strat de orez de conopida, obtinand la final o reteta de taco.
Foto: Shutterstock.com