Ce ai spune daca ai putea combina toate aromele delicioase intr-un singur desert rapid si vegan? Ei, bine, chiar se poate. Vorbim despre o reteta de brownie cu dovleac si cafea, care iti va imbunatati orice zi, indiferent de vremea de afara.
Iata reteta de brownie cu dovleac si cafea, care va deveni favorita ta in aceasta toamna!
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1/2 cana unt de migdale
- 1/2 cana piure de dovleac
- 2 oua vegane (2 linguri seminte de in rasnite + 6 linguri de apa)
- 1/2 cana zahar de cocos
- 2/3 cana faina de ovaz sau de migdale
- 1/4 cana pudra de cacao organica
- 2 linguri cafea macinata fin pentu espresso
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
- 1/2 cana ciocolata tocata grosier sau fulgi de ciocolata
- 1/4 cana nuci tocat grosier (optional)
Cum se prepara reteta de brownie cu dovleac si cafea?
Cea mai buna parte a acestei retete, pe langa gustul perfect, este faptul ca se prepara foarte repede, folosind doar doua boluri.
In primul bol, adauga ingredientele uscate, mai putin zaharul: faina, pudra de cacao si de cafea, bicarbonatul de sodiu si sarea. Amesteca bine cu un tel, pentru a combina totul intr-un praf omogen.
In celalalt bol, pune ouale vegane, zaharul de cocos, untul de migdale si piureul de dovleac, apoi amesteca totul cu un tel sau cu o lingura, pentru a omogeniza compozitia. Toarna acest mix peste ingredientele uscate, treptat, incorporand cu atentie totul, fara cocoloase. Adauga si ciocolata tocata sau fulgii de ciocolata. Amesteca putin, doar cat ciocolata sa te incorporeze in aluat.
Daca doresti, decoreaza prajitura cu nuci tocate sau mai multa ciocolata.
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, apoi toarna compozitia, niveland-o cu o spatula. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si lasa prajitura la copt timp de aproximativ 30 de minute. Poti verifica, din cand in cand, cu o scobitoare.
Atentie! Pentru ca este vorba despre un brownie, acesta nu trebuie sa fie complet uscat. Asadar, este normal ca scobitoarea sa aiba mici urme umede atunci cand este scoasa din prajitura.
Foto: Instagram – @unsophisticook