Ai nevoie de doar cateva ingrediente pentru a aduce in casa ta mirosul de sarbatoare. Reteta de fursecuri de Craciun pe care ti-o propunem este economa, are ca timp de pregatire 10 minute, iar cantitatea de zahar este foarte mica.
Asta le face prietenoase cu silueta, alungand sentimentul de vinovatie atunci cand le vei manca!
Le poti pregati intr-o cantitate mai mare, apoi sa le ambalezi in hartie de sarbatoare, cu o fundita delicata, pentru a le darui celor dragi!
Cadouri de Craciun: Lista cu idei pentru mama, prietene sau colegi
Ingrediente si preparare fursecuri de Craciun, reteta de baza
80 de grame de unt la temperatura camerei
80 de grame de ulei vegetal
80 de grame de zahar
un ou
o lingurita de extract de vanilie
160 de grame de faina alba
o lingurita de praf de copt
un varf de cutit de sare
Cu un mixer electric la viteza medie, combina untul, uleiul, zaharul, oul si vanilia pana la omogenizare, aproximativ 1 minut. La viteza mica se adauga faina, praful de copt si sarea. Mai mixeaza timp de un minut, pana cand obtii o bila de aluat.
Infasoara bila de aluat in folie de plastic si pune-o la congelator timp de 5 minute. Incinge cuptorul la 190 de grade celsius si pregateste o tava cu hartie de copt.
Scoate aluatul de fursecuri din congelator, intinde-l bine pe o suprafata pe care ai presarat putina faina. Taie fursecurile folosind forme speciale de Craciun: stelute, ghetute, brazi, clopotei sau in forme simple rotunde.
Pune in tava si decoreaza cu bilute colorate sau diverse alte decoratiuni din comert. Lasa la cuptor aproximativ 10 minute, sub atenta ta supraveghere, pentru a nu se arde!
Serveste-le calde sau reci!
Fursecuri cu cardamom in forma de semiluna, cel mai delicat desert de sarbatori
Trucuri pentru aceste fursecuri de Craciun
Ca sa fii sigura ca iti ies perfecte, poti aplica cateva trucuri! Ai grija sa cerni faina inainte de a o folosi, pentru a obtine un aluat aerat si fin.
Poti sa folosesti si faina integrala, insa ideal este sa folosesti jumatate din cantitate faina integrala si jumatate faina alba.
In cazul in care nu ai mixer electric, poti face foarte usor aceste fursecuri si cu ajutorul unui tel, apoi framanti cu mana.
Daca cumva iti iese aluatul prea tare pentru a fi manevrat, pune putin lapte. Daca e prea moale, mai adauga faina.
Variatiuni ale fursecurilor de Craciun, ca sa nu simti lipsa zaharului
In cazul in care nu te incanta aroma simpla de vanilie, poti sa folosesti alte arome, care vor da o savoare aparte fursecurilor, astfel incat sa nu observi cantitatea mica de zahar.
De exemplu, foloseste o lingura de cacao in aluat pentru a obtine fursecuri ciocolatoase. Nu mai folosi decoratiuni inainte de a le baga la cuptor, ci da-le prin ciocolata neagra topita pentru un plus de savoare.
Poti sa optezi si pentru esenta de portocale pentru un plus de aroma specifica Craciunului!
5 decoratiuni de Craciun care schimba complet atmosfera din casa de sarbatori
Si, desigur, oricand poti sa incorporezi in aluat si jumatate de lingurita (sau mai mult, dupa gust) de scortisoara, care va oferi o tenta minunata de turta dulce.
De asemenea, in locul decoratiunilor din comert, poti sa pui, peste fursecuri, nuci. Ori, renunti de tot la decoratii si, dupa ce scoti aceste fursecuri de Craciun din cuptor, cat sunt fierbinti, le dai prin zahar pudra.
Orice varianta alegi, cu siguranta vei obtine fursecuri delicioase! Ce zici, incerci? Pofta buna!
Foto: unsplash.com