Reteta de paste italiene cremoase fara smantana. Ingredientul pe care sa il adaugi neparat in sos

1
De Cristiana Astefanoaiei
27 ian. 2024

Daca vrei sa aduci aroma Italiei in bucataria ta, alege o varianta mai prietenoasa cu sistemul digestiv si cu sanatatea.

Reteta de paste italiene pe care ti-o propun astazi nu contine smantana, fiind astfel mult mai putin calorica. Aroma este una delicioasa, iar cremozitatea nu lipseste. Care este ingredientul minune?

Nautul, un ingredient surprinzator in reteta de paste italiene

Nu doar ca iti permite sa sari peste smantana grea, dar adauga un plus de proteine pastelor pline de carbohidrati, crescand senzatia de satietate. In Italia, pastele cu naut se numesc Pasta e Ceci si exista o multime de variatii: unele au si rosii, altele folosesc vin alb, iar multe nu presupun un piure de naut, ci il lasa intreg, pentru un plus de textura.

Totusi, un sos cremos alaturi de pastele fierte al dente este extraordinar de savuros si perfect pentru o cina romantica. Asa ca te poti inspira din reteta prezentata de Corre Larkin pe Tik Tok (video mai jos), adaptand-o fara teama pentru gusturile si preferintele tale si ale partenerului tau.

Ingredientele pentru aceasta reteta de paste italienesti sunt: o conserva de naut, 1/2 ceapa, 2 catei de usturoi, o crenguta de rozmarin, supa de pui si parmezan si, desigur, pastele tale preferate. Daca vrei sa faci varianta vegana, foloseste supa de legume si drojdie inactiva in loc de parmezan.

Supa italieneasca nutritiva, cu quinoa si naut

Reteta de paste italienesti cu naut: preparare

Caleste ceapa, usturoiul si rozmarinul in ulei de masline, adauga putina sare si putin ardei iute uscat, in functie de cat de picant iti place. Gateste-le pana cand ceapa si usturoiul sunt foarte moi, avand grija sa nu se arda, ceea ce ar trebui sa dureze aproximativ 10 minute. Intre timp, scurge si clateste conserva de naut.

Adauga nautul in oala si acopera-l cu supa de pui. Lasa amestecul sa fiarba timp de 15 minute, apoi indeparteaza rozmarinul si toarna continutul intr-un blender.

Mixeaza pana obtii un sos cremos. Adauga-l inapoi in oala, impreuna cu parmezan proaspat ras si un strop de otet sau suc de lamaie. Adauga pastele cu un pic din apa in care le-ai fiert si amesteca bine.

Serveste cu parmezan ras si, dupa gust, presara patrunjel, arpagic tocat marunt sau piper proaspat macinat.

@cocolarkincooks An insanely good inexpensive and easy pasta recipe. #pastatiktok #italianfood #homecooking #cookingathometiktoktv ♬ original sound – Corre Larkin

Reteta de paste cu sos pesto si ciuperci. Un preparat delicios, ideal pentru acele seri in care timpul tau este limitat

Aceasta reteta de baza poate fi modificata dupa preferintele tale. Poti adauga carne de pui, peste sau vita, gatite separat si taiate felii subtiri deasupra pastelor. Poti sa rumenesti cateva feliute de bacon, pentru o textura crocanta. De asemenea, poti sa prepari sosul si sa il servesti fara paste, daca vrei sa renunti la carbohidrati, alaturi de piept de pui la gratar, pentru o textura cremoasa si extra proteine.

Salveaza reteta si da-i o sansa, pentru ca te va surprinde. Pofta buna!

Foto: Freepik.com