Pentru ca desertul nu are cum sa lipseasca in aceasta zi, iti propun sa incerci reteta de turta dulce de Paste de la Donna Hay.
Trufe de ciocolata cu fistic – Doar 4 ingrediente pentru un desert rafinat
Donna Hay, binecunoscutul chef australian, reinvie una dintre retetele preferate ale copiilor de toate varstele. Reteta de turta dulce de Paste de la Donna Hay iti va aduce aminte de vremurile fericite ale copilariei si va da o nota speciala mesei de Paste.
Ingrediente pentru reteta de turta dulce de Paste de la Donna Hay:
-125 gr unt nesarat, moale;
-90 gr zahar brun;
-230 gr sirop de zahar;
-335 gr faina alba, cernuta;
-2 lingurite de pudra de ghimbir;
-1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
-80 gr de zahar pudra, cernut;
-2 lingurite de apa.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Untul si zaharul se pun in vasul unui mixer electric. Se amesteca timp de 10-12 minute, pana cand se obtine un amestec cremos, galben pal. Se adauga siropul de zahar, faina, pudra de ghimbir si bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine, pana cand se formeaza un aluat moale. Se da la frigider pentru 30 de minute.
Prajitura cuib de oua de Paste
Se scoate de la frigider, se pune intre 2 foi de hartie de copt si se intinde pana ajunge la o grosime de 5 mm. Se ia un tipar metalic de prajituri in forma de iepure si se decupeaza aluatul. Formele obtinute se pun pe tavi tapetate cu hartie de copt. Se introduc la cuptor si se coc timp de 8-10 minute sau pana cand devin aurii. Se scot de la cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Tort cu ciocolata si bere Guinness
Zaharul pudra se pune intr-un castron impreuna cu cele 2 lingurite de apa. Se amesteca bine ca sa se combine. Se toarna amestecul intr-o punga pentru ornat si se se deseneaza fetele iepurasilor de turta dulce, apoi se lasa pana cand se intareste.
Foto: Shutterstock.com