Reteta de placinta cu legume din cartea de retete scrisa de Pamela Anderson, „I LOVE YOU: Recipes From the Heart”

1

Daca intotdeauna te-ai intrebat ce mananca Pamela Anderson de arata atat de bine, iata ca acum poti prepara retetele ei.

Pamela Anderson a publicat o carte de bucate cu retete din inima, toate vegane si pline de nutrienti. Actrita arata senzational la 57 de ani, iar o mare parte din aspectul ei s-ar putea datora faptului ca a adoptat o dieta pe baza de plante in urma cu mai bine de 30 de ani. Chiar daca nu esti vegana ci, pur si simplu, vrei sa gatesti o reteta delicioasa de toamna, aceasta placinta cu legume te va cuceri.

Gateste ca Pamela Anderson o placinta plina de nutrienti

Cartea de bucate reprezinta o colectie de 80 de retete cu „hrana pentru suflet”, prin care Pamela Anderson impartaseste dragostea pentru gatit, gradinarit, natura si multe altele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pamela Anderson (@pamelaanderson)

In cadrul emisiunii „Good Morning America”, Pamela Anderson a prezentat exact pasii pentru prepararea acestei placinte de toamna.

Ingrediente

Aluat

440 g faina ecologica
1 lingura de zahar granulat
1/2 lingurita sare de mare fina
270 g unt vegetal, congelat (astfel incat sa fie foarte tare)
2 lingurite de seminte de in macinate
160 ml apa foarte rece (cu gheata)

Umplutura

560 g dovleac placintar taiat cubulete
100 g merisoare proaspete (daca nu gasesti, poti cumpara merisoare uscate si le poti hidrata sau poti inlocui cu stafide hidratate)
1 ceapa salota, tocata marunt
3 linguri de ulei de masline extravirgin
Sare de mare fina
piper negru proaspat macinat
1 lingura unt vegetal
1/2 ceapa galbena mica, tocata marunt
1 morcov, taiat marunt
1 tulpina de telina, tocata marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt
1 conserva de de fasole cannellini, scursa si clatita bine
3 frunze de salvie, taiate subtire
60 ml vin alb

Gravy (sos)

2 linguri unt vegetal
1 lingura faina ecologica
240 ml lapte vegetal neindulcit
1 lingurita sos de soia
3 frunze de salvie, taiate subtire
Sare de mare fina
piper negru proaspat macinat

Cum se prepara reteta de placinta cu legume preferata de Pamela Anderson

Pune semintele de in in apa si lasa-le putin sa se inmoaie. Intr-un castron mare, amesteca faina, zaharul si sarea. Adauga untul vegetal taiat cuburi si framanta totul pana obtii un aluat cu textura de nisip. Adauga semintele de in si framanta amestecul intr-un aluat foarte moale si fraged (se va intari in frigider). Acesta se imparte in doua parti, una mai mare si una mai mica, pe care le acoperi si le pui la frigider.

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Asaza in ea dovleacul, merisoarele si esalota si stropeste cu 1 lingura de ulei de masline, sare si piper si amesteca pana se acopera uniform. Lasa la cuptor pana cand dovleacul devine auriu, intre 30 si 40 de minute.

Intre timp, incalzeste untul vegetal si restul de 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Adauga ceapa, morcovul si telina, amestecand ocazional, pana cand ceapa se inmoaie, 3 – 5 minute. Adauga usturoiul si mai gateste 2 minute, amestecand continuu. Adauga fasolea si salvia si condimenteaza cu sare si piper, apoi mai gateste aproximativ 5 minute. Pune vinul, mai lasa un minut si opreste focul.

Recomandarea Pamelei Anderson este ca aceasta reteta sa se faca sub forma de placinte mici, in tava de briose. O poti pregati asa sau o poti transforma intr-o placinta mare, intr-o tava tip yena sau orice tava rotunda. Cantitatea mai mare de aluat se va repartiza fie complet intr-o forma mare, fie impartita in formele de briose. Amesteca dovleacul din cuptor si legumele gatite in vin si pune-le cu lingura in interiorul aluatului. Acopera cu restul de aluat si inteapa cu furculita din loc in loc. Coace placinta la 180°C aproximativ 35-40 de minute, cat sa se rumeneasca.

Intre timp, prepara sosul, amestcand untul vegetal si faina intr-o cratita mica la foc mediu. Amesteca pana cand faina devine aurie, 3 minute. Adauga laptele vegetal, sosul de soia, sare, piper si salvia. Gateste pana cand sosul se ingroasa, aproximativ 5 minute. Serveste placinta cu sos.

Pofta buna!

Foto: Instagram/Pamela Anderson