Intr-adevar, regii si reginele nu isi fac singuri felurile de mancare, ci au o armata de bucatari. Ei bine, unul dintre ei ne invata si pe noi o reteta delicioasa de quiche. Se pare ca acest quiche regal a fost ales de monarh deoarece este usor de facut, usor de impartit si poate fi servit fie cald, fie rece.
Regele si regina Consoarta au ales personal reteta „Coronation Quiche” pentru a marca incoronarea lor.
Cuplul regal a impartasit reteta, care contine spanac, fasole lata si tarhon, pe conturile oficiale de socializare ale familiei regale.
Un bucatar-sef de la palat, imbracat in uniforma alba, prepara quiche-ul intr-un videoclip postat pe social media.
Site-ul familiei Regale a descris acest quiche ca fiind „un quiche dens, crocant si cu o usoara aroma de spanac, fasole si tarhon proaspat”.
„Se savureaza cald sau rece cu o salata verde si cartofi noi fierti – perfect pentru un pranz mare de incoronare!”
Reteta este creata de bucatarul sef regal Mark Flanagan si a fost aleasa de Regele si Regina Consort in colaborare cu el.
Fostul bucatar Darren McGrady de la Palatul Buckingham a declarat ca alegerea regelui nu a fost o surpriza, deoarece lui Charles „ii place orice cu oua si branza”.
McGrady, care a lucrat pentru regina timp de 15 de ani, a spus ca a facut quiche pentru Charles de multe ori.
„Nu este o surpriza faptul ca regele Charles al III-lea a impartasit quiche-ul de incoronare pentru a sarbatori incoronarea sa”, a scris el pe Twitter.
Reteta de quiche de incoronare
Ingrediente
12 grame faina
jumatate de lingurita de sare sare
25 grame unt rece, taiat cubulete
25 grame untura
2 linguri lapte rece
125 ml lapte
175 ml smantana acra
2 oua medii
1 lingura de tarhon proaspat tocat
Sare si piper
100 grame branza cheddar rasa
180 grame spanac fiert, taiat
60 grame boabe de fasole fierte
Preparare
Se cern faina si sarea intr-un castron; se adauga untul si untura si se amesteca impreuna cu varfurile degetelor pana cand obtii o textura nisipoasa, asemanatoare pesmetului.
Se adauga laptele putin cate putin si celelalte ingrediente in aluat.
Se acopera si se lasa sa se odihneasca in frigider timp de 30-45 minute.
Dupa aceasta perioada, scoate aluatul si intinde-l cu un sucitor, apoi asaza-l intr-un vas de tarta sau o forma cu pereti detasabili. Lasa-l din nou acoperit la frigider, aproximativ jumatate de ora.
Incalzeste cuptorul la 190°C.
Dupa jumatate de ora, scoate aluatul din frigider si acopera-l cu o hartie de copt. Peste ea pune o greutate, de exemplu fasole uscata, orez, paste sau boabe din ceramica speciale pentru a coacere. Acestea vor opri crusta pentru tarta din a se umfla.
Coace timp de 15 minute, scoate din cuptor, indeparteaza greutatea si hartia de copt. Apoi, redu temperatura la 160°C.
Bate laptele, smantana, ouale, ierburile si condimentele. Pune jumatate din branza rasa direct peste aluatul copt. Adauga spanacul tocat si fasolea, apoi toarna si amestecul lichid.
Presara deasupra cascavalul ramas. Pune in cuptor si coace quiche-ul timp de 20-25 minute pana se rumeneste usor.
Se poate servi cald sau rece.
Cum isi va omagia Regele Charles tatal la ceremonia de incoronare
Incoronarea Regelui Charles va avea loc pe 6 mai 2023.
Foto: Instagram/@maryannehoekstra