Reteta de salata coreeana Makguksu, plina de aminoacizi si arome – te ajuta sa slabesti

1
De Cristiana Astefanoaiei
26 sept. 2023

Daca vrei o cina hranitoare, fresh si care sa nu ingreuneze digestia, incearca aceasta reteta.

Salata coreeana cu taitei din hrisca este delicioasa si sanatoasa. Hrisca contine toti cei noua aminoacizi esentiali de care organismul nostru are nevoie.

Aminoacizii sunt esentiali pentru sinteza proteinelor, necesare la randul lor pentru constructia si repararea tesuturilor din organism. Aminoacizii joaca un rol important in dezvoltarea si functionarea celulelor sistemului imunitar. Ei ajuta la producerea anticorpilor si a citokinelor, care lupta impotriva infectiilor si a bolilor.

Aminoacizii participa la procesele metabolice si pot ajuta la mentinerea echilibrului acido-bazic in organism. Ei pot influenta, de asemenea, modul in care corpul regleaza nivelurile de glucoza si insulina in sange.

Retete de cina sub 400 de calorii, care te vor satura fara sa te ingrase

Salata coreeana cu taitei si legume

Ingrediente

1 pachet de taitei din hrisca (240g pentru 4 persoane)
1 piept de pui mare
1 morcov (taiat julien)
1/2 ardei gras rosu (taiat in felii subtiri)
1/8 varza (taiata felii subtiri)
1/3 castravete (taiat julien)
4-5 frunze de salata (taiate in fasii)
2 ardei iuti verzi
1/2 ceapa rosie

Optional, poti folosi frunze de creson, frunze de menta, ridichi taiate feliute, ghimbir sau busuioc

Pentru sos

2-3 lingurite de pudra de chili rosu
5 linguri de supa de pui
1 lingura de ceapa (rasa)
1 lingura de para (rasa)
1 lingura de ridiche (rasa)
3 linguri de zahar
2 linguri de sos de soia
2 lingurite de mustar galben
10-11 lingurite de otet
3 linguri de ulei de susan
2 lingurite de sare

Instructiuni pas cu pas pentru salata coreeana Makguksu

Fierbe pieptul de pui in apa pana este complet gatit si lasa-l sa se raceasca.

Prepara sosul amestecand toate ingredientele. Daca ai timp, poti prepara sosul in avans si lasa-l sa isi dezvolte complet aroma peste noapte in frigider. Pentru o pregatire usoara, foloseste un blender pentru a marunti fin ceapa, para si ridichea impreuna, iar apoi adauga restul de ingrediente.

Pui coreean dulce-acrisor, perfect pentru orice garnitura

Fierbe apa si gateste taieteii de hrisca conform instructiunilor de pe ambalaj. Clateste taieteii in apa rece de 2-3 ori pana cand se racesc complet. Scurge-i. Asaza taieteii, carnea si legumele pe farfurie. Serveste sosul si amesteca-l la masa. Stropeste putin ulei de susan si seminte de susan la final. Pentru un gust mai bogat, adauga arahide sau migdale maruntite ca garnitura.

Poti sa folosesti mai multe legume si condimente, dupa bunul plac.

Foto: Freepik.com