Chiar exista un studiu publicat in American Journal of Therapeutics, la inceputul anilor 2000, care a demonstrat ca supa de pui contine o substanta numita carnozina, care creste apararea imunitara. Asadar, oricand simti ca te incearca o raceala, prepara o portie mare din aceasta mancare minune, ce contine ingrediente care lupta contra virusurilor.
6 trucuri care te scapa de simptomele neplacute ale racelii in sezonul rece
Ingrediente
100 g de taitei vermicelli de orez
2 lingurite de ulei de masline de buna calitate
o ceapa mare, taiata marunt
2 tije de telina apio, tocate marunt
1 ardei iute rosu lung proaspat, curatat de seminte, taiat marunt
o bucata de lemongrass, taiat in bucati de 4 cm lungime si zdrobit, pentru a-i elibera aroma
400 de grame de pulpa de pui, dezosata si taiata in bucati potrivite
500 ml supa de pui
250 g de rosii cherry, taiate in doua sau o conserva de rosii cuburi
150 g de mazare boabe
150 g de broccoli (doar inflorescentele)
frunze proaspete de busuioc
Ingredientele pentru intarirea imunitatii
2 linguri de suc proaspat de lamaie
o lingurita de turmeric
3 catei de usturoi, zdrobiti
o bucata de 5 cm de ghimbir proaspat, decojit, taiat felii subtiri
Aceasta combinatie va oferi o aroma desavarsita supei tale si te va ajuta sa lupti contra raceilor de sezon. Vitamina C din lamaie are proprietati antibacteriene, care ajuta la reducerea riscului de infectie. Turmericul este un cunoscut antiinflamator.
Ghimbirul calmeaza efectele cauzate de sinuzita si raceala, reduce senzatia de greata si are efect antiinflamator. Usturoiul este cunoscut pentru proprietatile sale antivirale.
Cum se prepara reteta de supa de pui pentru imunitate
Pune uleiul intr-o oala incapatoare si caleste ceapa si telina, amestecand timp de 5-6 minute sau pana se inmoaie. Adauga usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute si lemongrass. Gateste-le timp de un minut. Adauga puiul taiat si lasa-l cateva minute, pana cand se gateste la suprafata.
Pune supa de pui si fierbe la foc mic, partial acoperit, timp de 20 minute sau pana cand puiul este bine fiert.
In acest timp, intr-o oala cu apa clocotita pune taiteii de orez si lasa-i sa se inmoaie timp de 5 minute, apoi scurge-i de apa.
Adauga rosiile, broccoli si mazarea in supa. Fierbe la foc mic timp de 3-4 minute sau pana cand legumele se inmoaie. Adauga sucul de lamaie si gusta, apoi condimenteaza dupa gust.
Pune taiteii intr-un castron si toarna supa peste ei. Serveste fierbinte.
Pofta buna!
Foto: Freepik.com