Tortul de biscuiti este desertul preferat al Reginei Elisabeta a II-a, dar si al Printului William. The Royal Collection Trust a dezvaluit reteta de tort folosita pentru tortul de nunta in 2011, cand William si Kate Middleton s-au casatorit. Potrivit ziarului The Telegraph, tortul este delicios si nu necesita coacere.
Ce ingredinte sunt necesare pentru tortul de biscuiti
Primul pas este sa pregatesti ingredientele. Pentru opt portii ai nevoie de 225 de grame de biscuiti Rich Tea, 115 grame de unt fara sare, 115 grame de zahar tos nerafinat, 115 grame de ciocolata neagra rupta in bucatele (cu minimum 53% cacao) si de doua lingurite apa calda. Pentru crema de ciocolata e nevoie de 125 de grame de ciocolata neagra rupta in bucati si 125 de grame de frisca.
Prepararea tortului de biscuiti fara coacere
La inceput, unge cu unt forma de tort cu diametrul de 15 centimetri si acopera-i fundul si marginile interioare cu hartie de copt. Apoi rupe biscutii in bucati mici cam de 2 cm. Amesteca untul si zaharul intr-un castron pana cand crema devine pufoasa, apoi adauga ciocolata topita la microunde sau intr-o ceasca cu apa fierbinte si amesteca din nou.
Adauga doua lingurite de apa, apoi bucatelele de biscuiti. Amesteca bine, astfel incat toate bucatile de biscuiti sa fie acoperite complet de crema de ciocolata, apoi pune amestecul in forma de tort si apasa-l bine ca sa capete o textura mai ferma. Baga tortul in frigider si lasa-l sa se raceasca o jumatate de ora sau pana cand se intareste.
Cum decorezi tortul de biscuiti
Pentru crema de ciocolata trebuie sa adaugi bucatile de ciocolata intr-un bol si apoi sa torni frisca intr-o craticioara pe care o lasi sa fiarba la foc mic. Toarna apoi crema peste bucatile de ciocolata si amesteca cu grija pana cand ciocolata se topeste complet, iar crema este perfect amestecata.
Tortul delicios de care Regina Elisabeta a II-a nu se desparte nici cand calatoreste
Scoate tortul din forma si pune-l pe un suport din inox sub care asezi o tavita ca sa pregatesti urmatoarea etapa, cea a decorarii. Acopera incet tortul cu crema calda, avand grija ca toata suprafata sa fie acoperita cu ciocolata. Dupa ce ai acoperit tot tortul, poti adauga si alte elemente de ornare.
Celalalt desert pe care il adora Kate si William
Pe langa acest desert irezistibil, Kate si William au mai avut la nunta un tort traditional din fructe, creat de Fiona Cairns si de echipa ei specializata in meniuri de nunta. „Trebuia sa fie cu mai multe etaje si trebuia sa fie un tort de fructe. Kate nu dorea nimic sclipitor. Nu trebuia sa aiba vreo culoare, ci sa reflecte florile celor patru natiuni ale Marii Britanii si sa reprezinte Picture Gallery at Buckingham Palace, unde urma sa fie dus tortul, pentru a arata cateva detalii arhitecturale”, a declarat Cairns pentru People.
Rezultatul a fost un tort de fructe cu opt etaje decorat cu 900 de frunze si forme florale si cu criptogramele cuplului. Tortul a fost servit la mai multe ocazii, de exemplu la botezurile celor trei copii, scrie People.
Foto: Instagram – @dukeandduchessofcambridge