Si contin numai ingrediente sanatoase: fulgi de ovaz, dovlecei, curmale, sirop de artar si ulei de masline. Se prepara cat ai clipi din ochi si sunt gata pentru servire in mai putin de 30 de minute.
Daca iti plac briosele cu banana sau cele cu dovleac, atunci reteta fara gluten de briose cu zucchini va deveni, cu siguranta, o alta preferata.
Strudel cu visine pentru cei care adora un desert dulce-acrisor
Ingrediente pentru briose cu zucchini:
-240 gr fulgi de ovaz;
-8 curmale, fara samburi;
-60 ml ulei de masline;
-30 ml sirop de artar;
-1-2 zucchini, razuiti;
-2 oua;
-1 lingurita de praf de copt;
-un praf de sare;
-un praf de scortisoara (optional)
-fulgi de ciocolata (optional, pentru decorare).
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. Se amesteca tiate ingredientele cu ajutorul unui blender, pana cand se obtine un fel de aluat neomogen.
Reteta fara coacere: Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura
Se ia o tava pentru briose si se imparte aluatul in mod egal in fiecare forma. Se presara cu fulgi de ciocolata. Se da la copt pentru 15-18 minute sau pana cand partea superioara devina elastic si revine la forma initiala dupa ce o apesi cu degetul.
Se presara cativa fulgi de sare de mare pe fiecare briosa. Se pot servi calde sau reci, de-a lungul zilei.
Foto: Shutterstock.com