Reteta ideala de paste pentru faza premenstruala, recomandata de un nutritionist

1
De Irina Constantin
17 mart. 2022

Perioada premenstruala este momentul perfect pentru a aduce mai multa blandete in corp, pentru hrana nutritiva si grija suplimentara.

Mancarea pe care o consumi in faza de dinaintea menstruatiei este extrem de importanta. Aceasta „pregateste terenul” pentru menstra. Hrana poate stabili un mediu echilibrat si calm sau, din contra, un mediu inflamatoriu, ce favorizeaza crampele si durerile intense.

Asadar, nutritionistul iti recomanda sa te hranesti adecvat. Asigura-te ca mananci suficiente proteine, uleiuri sanatoase si carbohidrati complecsi. Reteta de paste de mai jos este ideala in acest sens!

Reteta nutritionistului pentru PMS: Paste cu somon si kale

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 150 g paste integrale scurte (farfalle, fusilli, penne)
  • un file mic de somon
  • 3 maini de frunze kale
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri de parmezan
  • 2 linguri de miez de nuca
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita coaja de lamaie bio (optional)
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare paste cu somon si kale:

Pentru inceput, vei prepara un fel de pesto din frunze kale. Acestea sunt pline de antioxidanti si de vitamine, dar si de fibre care te vor ajuta sa ai o digestie buna.

Stresul poate fi bun pentru longevitate: 4 feluri in care sa te „stresezi strategic” pentru a trai mai mult

Spala si usuca bine frunzele de kale, apoi pune-le intr-un blender alaturi de usturoi, parmezan, nuca, sare si piper. Daca vrei sa adaugi si coaja de lamaie, acum este momentul. Mixeaza pana obtii o consistenta omogena. Apoi, adauga si uleiul de masline si mai mixeaza timp de 30 de secunde.

In continuare, pune apa la fiert si gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, pune somonul intr-o tigaie si gateste-l la foc mediu, pana cand obtii culoarea roz pal. Amesteca-l in tigaie cu o spatula sau cu o lingura de lemn, pentru a obtine bucatele cat mai mici. Adauga pesto-ul de kale, amesteca bine, apoi toarna pastele fierte in tigaie, alaturi de 2 linguri din apa in care au fiert.

Mai lasa tigaia pe foc timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Astfel, aromele se vor intrepatrunde si vei obtine un pranz absolut delicios, dar si foarte sanatos, mai ales daca te pregatesti pentru aparitia menstruatiei.

Supa italieneasca nutritiva, cu quinoa si naut

Mananca pastele calde, simple sau cu putina drojdie inactiva presarata deasupra, pentru o varianta de „parmezan” fara lactoza.

Foto: Instagram/@marysfoodfactory