Vara este anotimpul perfect sa-i lasi corpului tau posibilitatea de detoxifiere. Este bine sa alegi retete simple si sanatoase, asa cum este si reteta keto de mini-cheesecake.
Este un desert usor, nu are gluten si nici carbohidrati (bine, are 1-2 gr de carbohidrati) si are un continut caloric extrem de mic pentru un desert. O mini cheesecake are doar 100 calorii si iti poate potoli pofta de ceva dulce, fara sa-ti faci probleme in privinta greutatii, mai ales daca ti-ai propus sa slabesti in aceasta vara.
Pentru mine e desertul ideal, pentru ca e gustos si sanatos in acelasi timp, asa ca nu trebuie sa ma simt vinovata dupa aceea – dar asta nu inseamna ca devorez o cantitate exagerata. Pana la urma, nu trebuie sa uitam ca totul trebuie consumat cu masura.
Oricum, o sa-ti placa la nebunie acest desert rapid:
Reteta vegana: Gogosi pline cu ciocolata
Ingrediente pentru reteta keto de mini-cheesecake:
-125 gr de unt;
-2 oua;
-60 gr de faina de migdale;
-450 gr de crema de branza;
-90 gr de Splenda (sucraloza);
-1 lingurita de extract de vanilie.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se topeste untul. Dupa ce s-a topit, se adauga faina de migdale si se amesteca bine, pana cand se obtine un aluat de consistenta medie. Se ia cate o portie mica si se asaza pe fundul formelor de mini briose, apoi se apasa bine ca sa formeze o baza pe fundul formei.
Reteta vegana: Espresso cheesecake mousse cu crema de ciocolata
Cu ajutorul unui mixer de bucatarie se amesteca crema de branza, ouale, splenda si extractul de vanilie, pana cand se obtine un amestec omogen. Se toarna amestecul de branza, oua si splenda pana aproape de marginea de sus a fiecarei forme de cheesecake.
Se introduce tava la cuptor si se lasa la copt timp de 15-17 minute, pana cand crema de branza incepe sa capete o tenta usor maronie. Se scoate tava de la cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pot consuma.
Foto: Shutterstock.com